YouPost

Matilda Djerf, the influencer who built an empire without a business plan but working 14 hours a day

Matilda Djerf, the influencer who built an empire without a business plan but

You probably know it, it came up somewhere on Instagram. It's the blonde with always voluminous hair and Scandinavian clothes. She is credited according to Elle with bringing ballerinas back into fashion. But on the other hand, Bussines Insider writes a profile where she reveals how this young girl from a small town in Sweden today has built a fashion empire, has millions in the bank, Instagram and Tik Tok and has done it without a business plan, without calculation, but as she says, she found herself working 14 hours a day.

Read about it more

Matilda Djerf realized she was destined to become an entrepreneur while she was de-scaling salmon. Djerf has struggled to secure a job in a fish shop.

She even prepared for her first day of work and spent hours the night before on YouTube learning how to skin fish.

But as time passed in this job, Djerf became disillusioned with the fact that none of her ideas were supported by her bosses.

"They wanted to do everything the traditional way. Every time I came up with new ideas, the answer was: "No, this is what we usually do." That's how I realized that this is not a job for me," says Djerf.

Matilda Djerf, the influencer who built an empire without a business plan but

Djerf is one of the most popular faces on social media, with over 2.7 million Instagram followers and over 1.2 million TikTok followers.

Me kalimin e viteve, Djerf ka frymëzuar miliona ndjekës të Tik Tok me mënyrën e stilimit të flokëve të saj të fryrë.

Prezenca e saj në mediat sociale dhe aftësia për të parashikuar tendencat gradualisht tërhoqi vëmendjen e mediave më të gjera gjatë viteve.

Në shtator, The Cut vlerësoi Djerf si pjesë e rikthimit në modë të balerinave. Dhe në gusht, Elle Magazine e përshkroi atë si sinonim të estetikës.

Është e qartë se Djerf, e cila ka lindur dhe është rritur në Borås, një qytet i vogël në Suedinë perëndimore, nuk është një influencer e thjeshtë.

Matilda Djerf, the influencer who built an empire without a business plan but

Ndërsa ndjekësit e Djerf në mediat sociale po rriteshin ajo nisi të bashkëpunonte më shumë me markat në Suedi.

Ajo tani është drejtoresha kreative e markës së saj të modës, Djerf Avenue, të cilën e filloi me të dashurin e saj, Rasmus Johansson.

Ajo dhe Johansson nuk kishin synime, as pritshmëri, madje as një plan biznesi.

Çifti fillimisht donte të fitonte para që të mund të udhëtonin.

Djerf thotë se ajo kurrë nuk mund të parashikonte se sa larg do të shkonte. Por shpejt, tha ajo, Djerf Avenue filloi të tejkalonte pritshmëritë. Dhe tre vjet më vonë, ajo dhe Johansson, i cili tani është CEO i labelit, mund të thonë me siguri se bastet e tyre u shpërblyen.

Matilda Djerf, the influencer who built an empire without a business plan but

Edhe pse ajo nuk i konfirmoi të ardhurat e saj për Insajderin, suksesi i Djerf Avenue është i mirë-dokumentuar. Në vitin 2021, Vogue raportoi se marka po bënte 8 milionë dollarë në shitje dhe The Tab vlerëson se të ardhurat e saj janë midis 1 dhe 5 milionë paund, ose rreth 1.15 deri në 5.76 milionë dollarë.

“Për të arritur atë që ke kërkon vullnet, thotë ajo. Ditët e saj të punës mund të zgjasin deri në 14 orë.

She said one of her top priorities is managing a staff of 20 employees in Sweden and a staff of six in New York.