Nën lupën e Stela Sallakut

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

If you search on Google "stylish men", "trends for men 2021", "everyday combinations for gentlemen", you will come across a hundred pages of boutiques and then some articles from GQ. An ordinary man, who owns a credit card, will automatically order 10 things from these boutiques, which according to Google are fashionable. If you are not there to buy anything, you will be inspired by photos of men with good bodies and alternate models, to combine the outfits you have in your wardrobe.

If you ask stylists and image curators, they will look for body size, natural colors (hair, eyes, skin), and if they are so professional they will look to meet you and suggest the most suitable outfits.

The inspiration for this season is said to be "the Fresh Prince of Belle Air" with Will Smith. Contrasting colors with each other, baseball caps, big sneakers, long socks, shorts, etc. The '90s have been a source of fresh ideas and no one is afraid to bring them back to market. I can remind you of Balenciaga sneakers, Jill Sanders t-shirt shirt, Valentino statement belts etc.

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Për ata fanatikët e viteve 1920-1930, Pitti Uomo është kryefjala sa i takon modës. Janë ata që sapo dalin nga shtëpia kanë jakën perfekte të këmishës, e cila mbahet me spilën horozontale. Në fundjavë vënë bandanë të lidhur nën jakë, ose foulard mëndafshi i cili kombinohet me shaminë e xhepit. Duket që kostumi i tyre është i qepur enkas sipas përmasave sepse supet i konturojnë bukur shpatullat. Kopsat mbyllen në sintoni dhe pa pasur nevojë për të ushtruar forcë. The Great Gatsby më vjen në mend menjëherë, ose John Dillinger. Po ka shumë.

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Kombinimi më i bukur për verë është ai i kostumit me kapelen prej kashte. Në modë thuhet se balancat janë ato që bëjnë diferencën, nuk mund të kesh një veshje vetëm me elementë shik, motorristi ose punk. Përndryshe bëhet bajate.
Kravatat janë një ndër aksesorët që nuk i ka rënë kurrë influenca. Miti i të vënit kravatë vetëm për evenimente ose ceremoni është krijuar vonë. Rreth viteve ‘20-‘30 veshkujt nuk dilnin në mëngjes pa një kravatë (qoftë dhe sport ose casual), papjon ose shall.

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Veshja ceremoniale është krejt tjetër pastaj. Këmishat kanë jakë ruse me trekëndësha për papjon, butona, jelek, brez, kopsa që janë set me butonat, pantallona dhe kapele (për ata që nuk lënë detaje pa përdorur, kostumi ka dhe “cane”, ose shkopin shik).

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Nga Pitti Uomo mund të mësosh shumë. Detajet harmonizohen aq bukur me njëra tjetrën, sa edhe një kostum i kaftë me vija duket shik. Edhe i veshur nga një zotëri tek të 60-tat duket po aq bukur se sa tek një 34 vjeçar fit. Një nga detajet më të bukra është mix’n’match. Sigurisht nëse je guximtar dhe ke një punë komode zyre. Mix’n’match është një term që ka filluar të përdoret rreth viteve 2016. Nënkupton të kombinosh veshje me printe ose ngjyra të ndryshme të cilat harmonizohen me njëra-tjetrën. Stili punk ose boohoo nuk quhet mix’n’match.

Who are the men called today wearing sti
If you have never tried experimenting with colors, or just do not feel comfortable with prints, it is recommended to stick to natural shades and somewhat predictable combinations. The Blues go with their sisters. Gray, beige, white and black are considered neutral shades. If you combine them together, you can create dresses like Pitti Uomo.

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Who are the men called today wearing sti

Under the magnifying glass of Stela Sallaku / tiranapost.al