Nën lupën e Stela Sallakut

4 golden rules on how to dress well in your 50s

Në vend që të blesh atë Harley-n, të cilin ia ke premtuar gjithmonë vetes (dhe ndoshta do të hipësh afërsisht vetëm dy herë), përdori të 50 -at e tua si një justifikim për të blerë të gjitha ato elementë të gardërobës që ke dashur gjithmonë, por nuk ke qenë kurrë në gjendje t’i justifikosh. Pavarësisht nëse është xhaketë “biker” lëkure Belstaff, pulovër lesh kashmiri Elder Statesman, çantë Prada, kostum darkë blu mesnate Brunello Cucinelli ose një kostum i tërë nga Savile Row, sigurohu që të jenë në ngjyra klasike që do t'ju zgjasin për shumë vite rresht.

4 golden rules on how to dress well in your 50s

Let’s face it, you have achieved great things personally and professionally so far. You are at a more mature age and this is reflected in your style of dressing (hopefully).

Don’t be one of those men who lets his style slip when embracing the 50s. We are sure you have created a style, from the hairstyle to the accessories. Just make sure it's the right one.

4 golden rules on how to dress well in your 50s
First, and most importantly, the key to dressing well in your 50s is to make sure the clothes fit properly. Go through your existing arsenal and make sure all of them highlight your strengths. It is important to know that you should not only look good with what you are wearing, but also to feel comfortable with your dress.

4 golden rules on how to dress well in your 50s

4 golden rules on how to dress well in your 50s

Një këshillë: atletet bëhen gjithnjë e më të ndërlikuara për t'u kombinuar siç duhet, sidomos nëse je mbi 55, veçanërisht ato dizajnet me ngjyra më të ndezura. Sigurohu që të investosh në një koleksion të lakmueshëm këpucësh më “të zgjuara”, që janë gjithashtu edhe të rehatshme. Loafers do të ishin një fillim i shkëlqyeshëm, por gjithashtu shiko për çizme të lëkure, këpucë eventesh dhe espadrilles kamoshi me dy faqe. Dhe nëse ende të mungojnë atletet, kërko këpucët me ngjyra bazike si ato nga Lanvin, Common Projects, Bally, të rehatshme dhe klasike.

4 golden rules on how to dress well in your 50s

Si të vishesh në të 50 -at: 4 rregulla të arta

1) Mbaj në dollap disa ngjyra

Nuk po them që t’i eleminosh fare ngjyrat nga gardëroba jote, por mbaj disa opsione një ngjyrshe veshjesh në cilësinë më të mirë të mundshme. Ose investo në tonalitete të ndryshme të së njëjtës nuancë, sepse do ta kesh më të thjeshtë veshjen në mëngjes.

4 golden rules on how to dress well in your 50s


Shmang çdo gjë me ngjyra të ndezura fosforeshente ose pastel, dhe në vend të këtyre zgjidh nuanca klasike si deve, gri të lehta, blu të errët, jeshilen e pyejeve dhe të kuqe të errët.

2) Investo në ato pjesë të veshjes që ke dashur gjithmonë

Në vend që të blesh atë Harley-n, të cilin i ke premtuar gjithmonë vetes (dhe ndoshta do të hipësh afërsisht vetëm dy herë), përdori të 50 -at e tua si një justifikim për të blerë të gjitha ato elementë të gardërobës që ke dashur gjithmonë, por nuk ke qenë kurrë në gjendje t’i justifikosh. Pavarësisht nëse është xhaketë “biker” lëkure Belstaff, pulovër lesh kashmiri Elder Statesman, çantë Prada, kostum darkë blu mesnate Brunello Cucinelli ose një kostum i tërë nga Savile Row, sigurohu që të jenë në ngjyra klasike që do të zgjasin për shumë vite rresht.

4 golden rules on how to dress well in your 50s


3) Update Costume Designs

Tube or cowboy costumes from the '70s should no longer be part of your wardrobe. If they are left somewhere in the closet, it is time to filter them and replace them with something that suits a more mature person. If you are confused, choose a jacket decorated with two buttons and well-fitting pants, without sides.

4 golden rules on how to dress well in your 50s

4) Do not wear clothing with logos that scream

Everything that will scream, will scream there somewhere around the midlife crisis. Carry little or no accessories, a good watch, luxury shoes, quality phone or tablet, which harmonize beautifully with good leather bags. Everything about you should be quality and minimalist at the same time.

4 golden rules on how to dress well in your 50s

4 golden rules on how to dress well in your 50s

4 golden rules on how to dress well in your 50s

4 golden rules on how to dress well in your 50s