25 Rreshtat e Mirës

The beautiful Behari that Silva promises

The beautiful Behari that Silva promises

By Mira Kazhani / She arrives with a pair of pearls around her neck and lipstick. Rare for Silva Binon, whom we have seen in statements and interviews for Covid, with a black and white appearance - in a sense.

"Well, once I put on lipstick I would not put on the mask" - he says and stops for a moment looking at the red chairs of the Theater hall, amazed: - "I'm very beautiful here!"

Energetic, passionate, modest, but also stubborn and independent. I like it very young. During the pandemic I found out when I asked him for an interview and he told me he wanted me to learn what was done live on Instagram. He never found the time that they did not leave the TV studios in the little time he could have - between hours until late at night on duty. Just a month ago my phone rang one late evening: - "Mira, are you sleeping?"

- “No, Dr. Silva. Tell me"

- “I took it in vain, because I am like a child for these technological things. Today I finally did a live on Instagram with some young people. I was so happy and I wanted to tell you too and he felt cheerful on the phone.

We closed it by leaving our interview in force until the moment came again, this week, with Tirana, half with fever, cough, Delta and Omicron together.

Silva Bino vjen nga një familje siç themi ne me stof. E lindur në Moskë, fëmijë i vetëm, një zgjedhje e prindërve të saj, veçanërisht e nënës. Emrin e vërtetë e ka Silvia, edhe kjo një zgjedhje “anti-establishment” e prindërve, si për të sfiduar edhe të ftohtin e Moskës. Më pas me kthimin në Tiranë “i-ja” lozonjare italiane ra, dhe mbeti Silva. Prapë bukur! Mund të ishte bërë aktore, gazetare, ose fizikante.

"Babai duke më njohur, më tha: Jo gazetare sepse je tip i vështirë e do thuash gjëra që s’do të japin një jetë të sigurt”. Mjekësia ishte vendi më i sigurt për të, dhe e ktheu në një eksperiencë të madhe jete.

Është grua e pavarur që ka udhëtuar shumë nëpër botë.

Jo për pushime jo, por si një njeri me vokacion për profesionin e saj, si një zë i shkencës, ku mes sëmundjeve, epidemive, konferencave, ka parë botë me sy dhe ka takuar njerëz të ditur.

Ka qenë 31 dhjetor, teksa piqte gjelin e detit, me telefonin githnjë pranë, zhurma e inbox-it të një email-i i tërhoqi vëmendjen. Më pas u ngrys dhe njoftoi të gjithë miqtë kolegë të saj bashkë me "forward". Për herë të parë ndjeu frikë se diçka serioze po na kanosej. Për mjekët e shëndetit publik, infeksionistët, pandemia ishte vetëm një histori librash deri para dy vitesh. Ata e jetuan profesionalisht, personalisht edhe njerëzisht. E kaluan në lëkurën e tyre.

Silva Bino humbi edhe nënën dhe thotë se për këtë humbje fajëson Covid! I qante zemra për Erifilin e saj të dashur - edhe për pengun që për shkak të pandemisë nuk mundi t’i qëndronte afër sa duhej!

Një lidhje e fortë me mamin, fjalëve të së cilës u referohet disa herë gjatë intervistës.

Një lidhje pasionante me profesionin dhe madje edhe me Coronaviruset: -“Unë i kam pëlqyer gjithmonë Coronaviruset. Jo në kuptimin që dikush mund ta marrë. Kam dashur t’i studioj!”

Sot, gjithkush thotë ajo, mund të krijojë një virus. Sekuenca e tij gjendet në internet! Por kujdes, duhet të jesh një Gjithkush Shkencëtar, ama! Por kjo nuk ndodh, sepse ka protokolle shumë rigoroze, ndaj mos panikoni!

Especially since Silva Bino is optimistic that this spring we will share with Covid! Always, unless there is an exception, the virus is slowly weakening and the last Omicron mutation is the messenger. But you never know 100 percent, with anything in this life!

Anyway Silva Bino's prediction is such happy news! And you can enjoy the conversation with him. It's worth it!

* It is forbidden to republish without the permission of the editor of the section "25 lines of Good". Contact us by email [email protected]