Tech

Umlaut praises Vodafone Albania, the best fixed network in Albania

Umlaut praises Vodafone Albania, the best fixed network in Albania

After 4 years in a row designated as the best mobile network in the country, Vodafone receives for the first time the certification for the quality of the fixed network. One of the leading international companies in testing the quality of digital infrastructure, umlaut, published the results of the latest tests conducted in Albania for the fixed network, where it turns out that Vodafone Albania has received the highest scores for all performance indicators of the fixed network.

In an online ceremony, the General Director of Telecommunications in umlaut, Hakan Ekmen, virtually handed over the Vodafone award and congratulated the company for achieving these test results !.

Umlaut praises Vodafone Albania, the best fixed network in Albania

The General Director for Telecommunications in umlaut said:

"We congratulate Vodafone and the team for providing the best fixed network experience in Albania. "This achievement takes on even more value in difficult times like the Covid-19 pandemic, where the need for a good internet is a necessity to meet challenges such as work or distance education."

The General Director of Vodafone Albania, Achilleas Kanaris, said:

“Jemi shumë krenar për këte arritje. Edhe pse operojmë për një kohë të shkurtër në tregun fiks, angazhimi dhe investimet tona për zhvillimin e infrastrukturës fikse kanë dhënë rezultat. Tashmë i ofrojmë klientëve tanë rrjetin më të mirë celular dhe fiks kudo në Shqipëri. Kjo na afron akoma më shumë me aspiratën tonë për të realizuar shoqërinë dixhitale në Shqipëri. Zhvillimi i infrastrukturës fikse është nje domosdoshmëri për një të ardhme më të mirë. Investimet tona do vijojnë dhe premtojmë të sjellim risi në treg falë prezantimit të teknologjive të reja dhe shërbimeve dixhitale që pozicionojnë Vodafone si partner i zhvillimit”.

Umlaut praises Vodafone Albania, the best fixed network in Albania

umlaut ka analizuar cilësinë e internetit fiks në Shqipëri, duke testuar performancën e shërbimeve në nivel kombëtar. Bazuar në testimet e kryera, Vodafone Albania arriti 709 pikë nga 1000 për sa i përket performancës së rrjetit fiks në total, rezultate që theksojnë edhe një herë standardin e lartë në cilësinë e shërbimeve të ofruara nga Vodafone në Shqipëri.

Vodafone Albania ka qenë dhe do të jetë gjithmonë forca lëvizëse e zhvillimit të industrisë së komunikimeve elektronike në Shqipëri. Kjo arritje në testet e performancës së rrjetit është rezultat i investimeve të vazhdueshme në infrastrukturën e rrjetit dhe angazhimit maksimal të kompanisë për të garantuar cilësinë dhe shërbimet më të mira celulare dhe fiks në treg për klientët.

Për më shumë informacion vizitoni: https://www.umlaut.com/en/benchmarking/albania

* Tiranapost.al.