Tech

These cars will be affected by the disappearance of the 3G network

These cars will be affected by the disappearance of the 3G network

The 3G wireless network was once one of the best innovations in the world. Today, it feels old-fashioned with fifth-generation (5G) and even sixth-generation (6G) networks, which soon dominate the tech world.

In fact, 3G will soon be gone - and that could mean bad news for some cars.

As some automotive blogs have recently pointed out, the closure of 3G will affect dozens of vehicle models released at any time between 2010 and 2021. Some cars will lose the ability to update location and traffic data. Others will not be able to connect to your smartphone, voice assistants or emergency call services.

If you are driving certain models from Honda, Nissan or Volvo, you may need to act before the 3G shutdown date.

Several major car companies have released information on which models of their cars will be affected by the closure.

Here is a current list of popularly known affected models:

Acura:

MDX models produced between 2014 and 2017

ILX (2016-2017)

RDX (2016-2017)

RDX (2019-2021)

RLX (2014-2016)

TLX (2015-2017)

NSX (2017)

Faqja e internetit e Acura-s identifikon shtatë modele të ndryshme automjetesh me veçori AcuraLink që funksionojnë në 3G, duke përfshirë përkujtuesit e trafikut dhe mirëmbajtjes në kohë reale, thirrjet e urgjencës dhe shërbimet e përmirësuara të ndihmës në anë të rrugës, si dhe disa shërbime personale.

Audi:

A3 e-Tron (2016-2018)

A4 / Allroad (2013-2018)

A5 (2013-2018)

A6 (2012-2015)

A7 (2012-2015)

A8 (2012-2018)

RS 5 (2019)

T3 (2015-2018)

T5 (2013-2018)

T7 (2012-2018)

BMW

Në prill 2021, BMW publikoi një faqe FAQ duke vënë në dukje se të gjitha " automjetet e pajisura me pajisje telematike 3G ose automjete të montuara 2G" do të shkëputen plotësisht nga shërbimet e saj ConnectedDrive dhe BMW Assist. Faqja nuk pranoi të identifikonte se cilat modele përfshihen, por sipas The Drive, ju jeni të sigurt nëse makina juaj është e vitit 2019 ose më vonë.

General Motors:

Edhe makinat relativisht të reja të General Motors mund të preken: Vitin e kaluar, CM dhe platforma e saj e lidhur OnStar njoftuan se mbyllja e 3G do të prekë "një model të 2015 dhe automjetet më të reja GM".

Honda:

Touring Accord (2018-2020)

Versionet e Odyssey's Touring dhe Elite (2018-2020)

Insight Touring (2019-2020)

Versionet Turing dhe Elite (2019-2021)

Versionet Pilot's Touring, Elite dhe Black Edition (2019-2022)

Faqja e internetit e Honda-s identifikon 22 shkurt 2022 si datën kur mbyllja e 3G do të prekë një pjesë të vogël të modeleve të saj. Kompania po ofron një përditësim të softuerit me valë që duhet të riaktivizojë veçoritë e makinës si mbyllja në distancë, asistenca e përmirësuar në anë të rrugës dhe pikat e nxehta Wi-Fi.

Lexus:

Sipas Lexus , të gjitha modelet e prodhuara nga marka luksoze në pronësi të Toyota midis 2010 dhe 2017 do të preken nga mbyllja 3G, së bashku me modelet GX nga viti 2018.

Nissan:

Altima (2016-2017)

GT-R (2017-2018)

Maxima (2016-2017)

Murano 2017

2017 Pathfinder

Rogue (2016-2017)

Rogue Sport (2017-2018)

Sentra (2016-2018)

TITAN (2016-2017) dhe 2017 TITAN XD

Disa automjete elektrike LEAF 2011-2015 me njësi telematike të përmirësuara 3G

Në dhjetor, Nissan i tha Jalopnik se automjetet e saj të prekura do të humbasin lidhjen 3G me mbylljen e AT&T në shkurt dhe se kompania ka kontaktuar pronarët e automjeteve për t'i informuar ata për këtë çështje.

Porsche:

911 (2017-2019)

918 Spyder (2014)

718 (2017-2021)

Cayenne (2015-2019)

Tiger (2017-2018)

Panamera (2014-2018)

Automjetet Porsche të listuara më sipër do të humbasin lidhjen 3G më 22 shkurt, duke ndërprerë funksionet e ndryshme të telekomandës dhe sigurisë, sipas faqes së internetit të kompanisë.

Subaru:

Cross Trek (2016-2019)

Forester (2016-2018)

Trashëgimia (2016-2018)

Impreza (2016-2018)

WRX (2017-2018)

WRX STI (2017-2018)

Outback (2016-2018)

Në faqen e saj të internetit , prodhuesi japonez i automjeteve Subaru thotë se shtatë modelet e tij të prekura do të humbasin lidhjen 3G në shkurt, duke ndikuar në opsione si "ndihma e urgjencës SOS" dhe aftësia për të kyçur dhe zhbllokuar nga distanca makinën tuaj. Megjithatë, një përditësim kompliment i softuerit është i disponueshëm për abonentët e shërbimeve të lidhura me Starlink Safety Plus ose Security Plus të Subaru.

Tesla:

Në korrik, Tesla njoftoi se sedanët e saj luksoz Model S të ndërtuara përpara qershorit 2015 do të humbasin lidhjen me rrjetin në shkurt 2022, përveç nëse pronarët paguajnë 200 dollarë në një tregtar Tesla për të instaluar një modem të përmirësuar, të aftë për LTE.

Toyota:

4Run (2010-2019)

Avalon (2013-2018)

Camry (2013-2017)

Malësor (2014-2018)

Land Cruiser (2011-2017)

Mirai (2016-2017)

Prius (2010-2016)

Prius Plug-in (2012-2015)

RAV4 EV (2012-2014)

Siena (2011-2017)

Faqja e internetit e Toyota thotë se lidhja 3G për modelet e saj të prekura do të përfundojë më 1 nëntor. Kompania këshillon pronarët e automjeteve të kontaktojnë një përfaqësi të Toyota-s përpara datës 1 dhjetor për të përcaktuar nëse automjeti i tyre është i përshtatshëm për një përditësim të softuerit falas dhe për të caktuar një takim.

Volkswagen:

Atlas (2018-2019)

Arteon (2018-2019)

Beetle (2014-2019)

CC (2014-2018)

Eos (2014-2017)

Numerous Golf Editions (2014-2019)

Jetta (2014-2019)

Passat (2014-2019)

Tiguan (2014-2019)

If you drive one of the above models and have an active Car-Net subscription, in February you will lose features such as emergency and roadside assistance, vehicle health reports, and the ability to remotely check fuel status.

Volvo:

S60 (2015.5-2018

V60 (2015-05-15)

V60 Cross Country (2015.5-2018)

XC60 (2015.5-2017)

XC70 (2015.5-2016)

XC90 (2016)

Volvo's mobile partner is AT&T, which means that the affected vehicles will lose their 3G connection in February. The shutdown will cut off features such as real-time traffic updates and car access to the Volvo On Call app that offers emergency assistance and remote tracking.