Tech

Fully optical, environmentally friendly hotels of the future

Fully optical, environmentally friendly hotels of the future

The tourism industry has an undeniable impact on the environment, which has increasingly attracted the attention of the international community and the public. At the core of the key environmental issues we are facing and the call for sustainable global development, the hotel industry is facing greater pressure to protect the environment more than ever.

Many sectors have embraced environmentally friendly practices and are committed to reducing carbon footprint, for example by minimizing resource consumption and pollution, goals that have become priorities for the hospitality industry.

With the popularization of technologies like 5G, cloud or Artificial Intelligence, the hotel industry is gradually updating its software and hardware to build new core competencies. New services, such as faster network and smart hotel rooms, require more from the network, however previous network solutions are often more difficult due to the complex architecture and high power consumption.

If previous network solutions no longer fit the business industry and environmental protection needs, what is the right solution?

The answer is Huawei's Campus OptiX solution for hotels. It builds green networks with a service life of up to 30 years, with a simplified network architecture and low power consumption.

Fully optical, environmentally friendly hotels of the future

Lost Stone becomes an entirely optical hotel

Shembulli perfekt është resorti “Lost Stone” i cili bashkëpunoi me kompaninë për të ndërtuar një hotel tërësisht optik, miqësor me mjedisin.

“Lost Stone” ndodhet në rrëzë të malit dhe gëzon një ambient natyror unik. Duke përdorur filozofinë e “arkitekturës së zhdukur”, arkitekti me famë botërore Kengo Kuma, e projektoi hotelin që të përzihet me ambientin përreth.

Hoteli është një vend ku mund të lidhesh me natyrën dhe t’i largohesh nxitimit dhe zhurmës së jetës së qytetit. Në “Lost Stone” mysafirët mund të shijojnë komoditetin e burimeve natyrore të nxehta, ndërkohë që përdorin internet me shpejtësi të lartë. Ata mund të shijojnë një përvojë moderne në mes të pyjeve të lashta, e gjitha e mundësuar nga lidhjet e gjelbra të kudogjendura.

“Lost Stone” integron filozofinë e kursimit të energjisë dhe mbrojtjes së mjedisit. Kërkesa e tij ishte për një zgjidhje që të mund të minimizonte ndikimin në mjedisin natyror por edhe të kishte shërbime inteligjente hotelerie. Zgjidhja Campus Optix e Huawei gërsheton ekzaktësisht këto dy cilësi.

Fully optical, environmentally friendly hotels of the future

Thjeshtimi i arkitekturës së rrjetit për të kursyer energji dhe reduktimi i emetimeve

Vilat, dhomat e mysafirëve, qendrat e relaksimit, klubet dhe qendrat e blerjeve janë të shpërndara në të gjithë sipërfaqen prej 300 mijë metra katrorë të resortit. Zgjidhjet e mëparshme të rrjetit të kampusit nuk janë në gjendje t’i bëjnë hotelet një mjedis më miqësor. Por mundësuar nga teknologjia pasive e rrjetit optik, zgjidhja e Campus Optix nga Huaweit eliminon nevojën për shumë dhoma pajisjesh, ashtu siç redukton gjurmët e instalimeve elektrike dhe konsumin e energjisë në të gjithë rrjetin.

“Lost Stone” përqafoi këtë zgjidhje për të përdorur një rrjet me një fibër për të përcjellë mbi 10 shërbime, përfshirë këtu të dhënat e hotelit, audio dhe video. Përveç kësaj, mbulimi me rreze të gjatë i rrjetit të fibrave, eliminoi deri në 80 për qind të hapësirës së nevojshme për dhomën e pajisjeve dhe minimizoi ndikimin në mjedis.

Huawei Campus Optix has helped the hotel simplify its overall network architecture and reduce fiber weakening. The use of passive ingredients has greatly reduced the impact on the environment.

Fully optical, environmentally friendly hotels of the future