Tech

General Director for Vodafone Europe: "Albania, a country with a lot of potential and opportunities to benefit from digital transformation"

General Director for Vodafone Europe: "Albania, a country with a lot of

The technology and telecommunications sector is really key to the country's economic development, which became clearer during the pandemic, with the urgent need to digitize every process. One of the companies that is contributing and enabling digitalization in many countries of the world and is considered a successful partner of businesses and consumers, is Vodafone Group, which for 20 years operates in the Albanian market as one of the most important foreign investors in the country. .

Situated for a short and very intensive working visit in Tirana, the General Director for Vodafone Europe, Mrs. Serpil Timuray gave an exclusive interview to Euronews Albania, where he stressed that Albania is one of the markets with the best performance and that it has a lot of potential and opportunities to benefit from digital transformation. "The government of your country is very focused on digitalization. This is a pro-business environment, so we would like them to play our role as a global actor to do what is possible for Albania to benefit from our expertise and experience, to accelerate economic progress and that of society in general. "- said the General Manager for Vodafone Europe, listing three important strategies of Vodafone Group in Albania: providing a superior network quality, both in mobile and fixed network, which will be achieved through the introduction of 5G technology and improving fixed network technology; digital transformation, where world-class digital skills are now being implemented in Albania, as well as the continuation of projects to further develop and train new talents, which would turn Vodafone Albania into an incubator of new innovation initiatives and Albania one of the three digital laboratories in Europe, which will work for the group enterprises.

General Director for Vodafone Europe: "Albania, a country with a lot of

Gjatë intervistës, znj. Serpil foli për objektivin parësor që Vodafone pati gjatë kohës së pandemisë për t’u siguruar që klientët dhe komunitetet ku operontë ishin të lidhur në rrjet dhe të kishin mbështetjen e duhur. “Kemi mbështetur 1.5 milionë punonjës të shëndetësisë përmes fondeve dhe shërbimeve tona, si dhe iu kemi siguruar akses pa pagesë në faqe shëndeti online 15 milionë njerëzve. Në të njëjtën kohë, iu ofruam mbështetje 5 milionë studentëve, duke iu siguruar akses pa pagesë në faqe interneti dixhitale, si dhe 4 milionë bizneseve. I gjithë ky plan mbështetjeje kap një shifër prej 150 milionë eurosh dhurime në materiale, nga të cilat kanë përfituar 100 milionë njerëz”. Drejtoresha e Vodafone Europe vijoi më tej edhe me investimet konkrete e konsistente të bëra në Shqipëri,të fokusuara kryesisht në cilësinë e rrjetit, duke bërë që Vodafone të ketë rrjetin më të mirë.

Ajo u shpreh entuziaste se bizneset në Shqipëri ndjekin strategjinë e Vodafone dhe se po bëhen kështu kontribues të rëndësishëm në strategjitë e grupit Vodafone. Pyetjes së gazetares Çifligu për hyrjen e Vodafone Albania edhe në tregun e internetit fiks në Shqipëri, pas blerjes së ABCom, znj. Serpil iu përgjigj se kjo është një blerje strategjike nga ana e kompanisë dhe në përputhje me strategjitë globale për t’iu ofruar klientëve shërbime të konverguara.

General Director for Vodafone Europe: "Albania, a country with a lot of

Biseda në studion e Euronews preku gjithashtu çështjet sociale që Vodafone mbështet, me qëllimin për të ndërlidhur të gjithë, në emër të një të ardhmeje më të mirë. “Kemi tre prioritete: i pari është të mbështesim krijimin e një shoqërie dixhitale; i dyti, gjithëpërfshirja, që askush të mos mbetet pas dhe i treti, të kontribuojmë në mbrojtjen e planetit. Kemi ndërmarrë disa iniciativa në të gjithë botën për të përmbushur këto tre prioritete.”- said Mrs. Serpil, emphasizing that Albania is a good example of important initiatives that are being undertaken for women, one of which is the campaign "Throw a h'app", where through technology will help women at risk of violence , especially the one in the family or the initiatives for the preservation of the planet, operating in the market with 100% renewable energy sources, which makes Albania one of the best examples of the use of ecological energy.

At the end of the conversation, the General Manager of Vodafone Europe expressed her strong conviction that Albania has a lot of potential and opportunities to benefit from the digital transformation.

* Tiranapost.al.