Stil jete

Albania, one of the five cheapest countries in Europe to visit this fall

Albania, one of the five cheapest countries in Europe to visit this fall

Autumn is a good time to visit Europe. The vast majority of people who descend on the region in the summer have left, the weather is cooling and peak tourist season prices, especially for hotel rooms and apartments, are also falling.

Many people consider going to Asia or South America in search of lower budget destinations for their adventures.

But traveling in Europe doesn't always have to mean expensive prices.

These are 5 of the cheapest places in Europe to visit this fall:

Visitors to Albania are drawn to its pristine beaches.

Ashtu si fqinjët e saj më të famshëm të Greqisë dhe Italisë, plazhet në Shqipëri janë të bukura dhe në të gjeni opsione plazhesh me rërë apo edhe me guralecë (ranorë). Por me një fraksion të çmimit.

Larg vijës bregdetare, kryeqyteti i gjallë dhe krijues i Shqipërisë është një vend i mrekullueshëm për të eksploruar trashëgiminë unike kulturore të vendit dhe është po aq i përballueshëm.

Çmimi mesatar i një dhome hoteli në Shqipëri është 49 dollarë. Ju mund të paguani mesatarisht 81 dollarë për një natë për një dhomë me 5 yje.

Po ashtu në Shqipëri mund të paguani 2 dollarë për një litër birrë familjare, pak më pak se 1,50 dollarë për një kapuçino ose makjato dhe rreth 7 dollarë për një vakt në një restorant të lirë.

Nuk është çudi që të gjitha destinacionet në këtë listë janë në Europën Lindore. I njëjti buxhet që mund të shpenzoni për një javë në Europën Perëndimore mund të zgjasë deri në një muaj në Europën Lindore.

Polonia është shtëpia e natyrës jashtëzakonisht të bukur, veçanërisht maleve dhe pyjeve të saj. Polonia krenohet me pyllin më të vjetër të Europës dhe gjeografia e saj unike e bën vendin vërtet të veçantë.

Varshava është njëkohësisht kryeqyteti dhe qyteti më i madh në Poloni. Ai krenohet me një qytet të vjetër mjaft të bukur dhe është i mbushur plot me atraksione kulturore.

Polonia është një tjetër vend i Europës Lindore që është i përballueshëm për turistët. Një kafe në një kafene do të kushtojë midis 2-4 dollarë dhe dreka në një restorant do t’ju kushtojë 4 deri 8 dollarë.

Çmimi mesatar i një dhome hoteli të nivelit të mesëm në Poloni është 54 dollarë për natë.

Ju mund të siguroni një dhomë hoteli në vend për vetëm 20 dollarë për natë, ndërsa hotelet më të shtrenjtë me 5 yje do të kushtojnë rreth 400 dollarë për natë.

Letonia është një nga destinacionet më pak të njohura të pushimeve të Europës Lindore. Shumica e turistëve shkojnë në kryeqytetin e saj Riga, megjithëse i gjithë vendi ka shumë për të ofruar.

Nga pyjet deri te plazhet Letonia është e përballueshme dhe mikpritëse për udhëtarët.

Nëse jeni duke kërkuar për pushime me buxhet të përballueshëm, atëherë një shishe me ujë do të kushtojë rreth 70 cent dhe një birrë do të kushtojë rreth 2.50 dollarë nëse e blini në një bar. Sa i përket ushqimit, mund të shpenzoni deri në 23 dollarë për darkë për dy persona.

Kostoja mesatare për një natë në një dhomë hoteli të nivelit të mesëm në Letoni është 64 dollarë për natë. Nëse keni një buxhet të vogël, atëherë hotelet me 2 dhe 3 yje më çmim më të lirë fillojnë nga 30 dollarë për natë.

Hungaria konsiderohet si një nga vendet më madhështore në Europë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për kryeqytetin e saj, Budapestin, i cili krenohet me ndërtesa të bukura e arkitekturë gotike.

Çmimi mesatar i hotelit në Hungari është 64 dollarë për natë. Për një dhomë hoteli të standardit luksoz mund të prisni të shpenzoni mesatarisht 104 dollarë për natë.

Ju mund të shijoni një vakt të mirë për rreth 10 dollarë, ndërsa për një filxhan kafe mund të paguani rreth 1.50 dollarë.

Romania is a country that is incredibly diverse geographically. Visitors can visit snowy mountains, Black Sea beaches and Europe's most protected delta in one destination.

Romania also boasts stunning heritage sites, and Romanians are very welcoming and friendly to tourists and travelers.

The average price for a hotel room in Romania is $50 and if you have a small budget, then the average price of a hotel room is $35.

Luxury accommodation in Romania is a fraction of the price of other Western European countries. The same goes for dining out with a quality lunch that costs just $12./ Travel off Path .

This article was published by Monitor Magazine and reposted by Tiranapost.al