Stil jete

Why is Thanksgiving so important to Americans?

Why is Thanksgiving so important to Americans?

"Thanksgiving" in the United States is a holiday on the fourth Thursday in November. And it's a day when people in the US give thanks for what they have. Family and friends gather together for a meal, which traditionally includes a roast turkey, potatoes, vegetables, cranberry sauce and pumpkin pie.

Origin

Why is Thanksgiving so important to Americans?

The origin of the holiday is thought to date back to 1621. It is said that English colonists named Pilgrims invited the Wampanoag Indians to share a meal to celebrate their first harvest, which they had planted with the help of the Indians. Although, some historians question this exact version of events. The holiday did not become an official national holiday until 1863, when US President Abraham Lincoln declared a National Thanksgiving Day to be celebrated every November.

holidays

Most government offices, businesses, schools, universities, colleges and other organizations are closed on Thanksgiving. Many offices and businesses allow staff to have a long four-day weekend.

People eat large amounts of turkey and pie

Why is Thanksgiving so important to Americans?

Me afrimin e darkës, familjet mblidhen në ambiente komode, shpesh një dhomë ngrënie e ndezur me qirinj dhe e dekoruar me ngjyrat e stinës të kuqe, ari, portokalli dhe kafe. Tradicionalisht, pjesa kryesore e darkës është një gjeldeti i pjekur. .

Falë diversitetit të pasur kulturor në SHBA, familjet mund të shërbejnë gjithashtu pjata që përfaqësojnë prejardhjen e tyre etnike, si kuskusi, makarona ose kerri.

Pa dyshim, kulmi i darkës së Falënderimeve është ëmbëlsira. Byrekët e freskët të pjekur janë të njohura dhe shumica e vakteve përfundojnë me feta byreku me mollë ose kungull, të mbushura me krem ??pana ose akullore.

Njerëzit bëjnë më shumë sesa hanë

Why is Thanksgiving so important to Americans?

Në mëngjesin e “Thanksgiving”, shumë njerëz zgjohen herët për të vrapuar në garat lokale (shpesh për bamirësi). Njerëzit të tjerë mund t’i shohin këto parada personalisht ose në televizor. Parada më e madhe dhe më ikonike është Parada e “Thanksgiving” të Macy në qytetin e Nju Jorkut .

Futbolli është pjesë e rëndësishme e festës, po aq sa edhe vakti. Shumë familje kalojnë orë të tëra duke parë NFL (Liga Kombëtare e Futbollit), ndeshjet e kolegjit dhe madje edhe të shkollave të mesme.

Presidenti fal një Gjeldeti

Why is Thanksgiving so important to Americans?

“Thanksgiving” është një kohë e zymtë për gjelat në Shtetet e Bashkuara. Një nga traditat më qesharake të vendit është që presidenti i Shteteve të Bashkuara fal një gjeldeti. Jeta e zogut me fat kursehet dhe ai i kalon vitet e tij të fundit në Mount Vernon, Virxhinia, ish-pasuria e presidentit të parë të vendit, George Washington.

Black Friday

Why is Thanksgiving so important to Americans?

The day after "Thanksgiving" is celebrated as another kind of holiday, known as "Black Friday". Stores across the country have extended hours and offer huge discounts on prices. People join a frenzy of holiday shopping.

Some businesses do not even wait until Friday to start their sales. They open their doors on Thanksgiving night. It is known that the brave shoppers line up a few hours before the opening of the shops, eager to take advantage of the big discounts.

Tiranapost.al.ZB