Stil jete

Why do we sometimes become obsessed with those who do not love us?

Why do we sometimes become obsessed with those who do not love us?
We take a look at his statuses on social networks, we try to frequent the same premises, to find out about his life, but maybe that person does not even know. Has it happened to everyone and do we happen to be obsessed with those who do not love us?

The reasons can be many: from the simplest ones, to the emotions we keep in our hearts. One thing, however, applies to everyone: unrequited love hurts. And, sooner or later, everyone happens to try it.

Why do we happen to be obsessed with those who do not love us? Here are some reasons.

We are afraid to engage

It seems a paradox, but it is a possible situation. Sometimes we become obsessed with those who do not love us because the connection would be impossible, and at the same time we are afraid to engage in a connection.
It happens if the idea of ??a relationship scares us, but at the same time is something we would like to experience.

The best solution we find? Fantasies with an impossible person.

We are insecure people

To love another person means to put in their hands the deepest and most intimate emotions.

What if in a couple relationship only we love you and the other does not? To say that things will change over time does not make sense and is just a source of further pain.

Secili prej nesh ka të drejtë të jetë i dashur. Pra, nëse vetëvlerësimi i ulët na bën të fiksohemi pas atyre që nuk na duan, kjo do të thotë se ndoshta është koha për t'i dhënë fund asaj marrëdhënie dhe të shkojmë të gjejmë lumturinë e vërtetë.

Nuk jemi dashur mjaftueshëm

Nëse nuk na kanë dashur mjaftueshëm si fëmijë, është e mundur që si të rritur të kënaqemi duke jetuar një marrëdhënie emocionalisht të njëanshme në vend që të jemi vetëm.

Kjo mund të çojë në fiksim pas një personi që nuk na do, por që është me ne si shok. Thjesht sepse besojmë se është më mirë se të jesh vetëm.

E idealizojmë shumë personin tjetër

Ndoshta filloi si një histori pa angazhim, por më pas diçka ndryshoi për ne. Ne i lëmë ndjenjat të na pushtojnë dhe na bëjnë të ndihemi të fiksuar pas personit tjetër.

Kjo ndodh sepse ndoshta ne e idealizojmë personin tjetër duke i atribuar atij të gjitha ato karakteristika që mendojmë se janë perfekte për ne. Por e vërteta është se mungon më e rëndësishmja: dashuria e ndërsjellë .

Çfarë duhet bërë? Nuk ka gjasa që gjërat mund të ndryshojnë, veçanërisht nëse situata ka vazhduar për disa kohë.

Gjëja më e mirë për ne është t'i japim fund ‘marrëdhënies’. Do të ndihemi keq, por është vetëm çështje të parashikojmë çfarë do të kishte ndodhur më vonë.

Si të dilni nga kjo situatë
Si të dalim nga një situatë kur jemi të fiksuar pas atyre që nuk na duan? Metodat janë të ndryshme dhe varen shumë nga arsyet që na shtyjnë të ndjejmë një ndjenjë kaq të fortë ndaj atyre që nuk na e kthejnë.

If it is a sporadic case, fearless: it can happen. Especially at the beginning of a relationship, when the feelings are not yet very clear and the expectations can be very different. In this case, an urgent conversation with friends may be enough to get out of it.

If, on the other hand, it is a situation in which we often find ourselves, it may be necessary to do psychological therapy to try to reach the end and deepen the reasons that made us love someone who does not return.

In the most extreme cases, obsession can become a concern and lead to more serious consequences. So it is always good to try to get to know each other fully and understand the reason for some feelings and behaviors.