Stil jete

Why it is better not to wash your hair in the shower

Why it is better not to wash your hair in the shower
Now in winter nothing calms you down more than a long, hot shower, especially after a busy day. But the temperature of the water in the shower is usually too hot to wash and hair, and the habit of washing with shampoo and hot water can affect their health and beauty.

In fact, it is better to use fresh water to rinse your hair and wash it in the sink, where it is easier to control the temperature.

The Bright Side has revealed the reasons why bathing hair in the shower may not be the right solution.

1. May dry your hair.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Just as hot styling tools can damage your hair, hot steam water can dry them out and make them look like straw. It is best to control the water temperature when washing your hair and use lukewarm water.

2. May cause hair loss.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Regular washing of hair with hot water can weaken the hair strands, making them brittle and prone to breakage. Hot water also opens the pores on your scalp, making the hair roots weaker and causing more hair loss.

Washing hair with shampoo in the shower when the temperature is high removes natural oils from the hair.

3. May cause itching of the scalp.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Hot water is excellent for removing impurities and the accumulation of bacteria, but it also removes much-needed oils causing dryness.

Lëkura e kokës ka një shtresë lipide epidermale yndyrore natyrale që e mbron atë nga bakteret. Larja e flokëve me ujë të nxehtë mund ta shkrijë këtë shtresë, duke shkaktuar kruajtje dhe irritim të lëkurës së kokës.

4. Ngjyra e flokëve mund të zbehet më shpejt.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Një nga gjërat e para që stilistët zakonisht u thonë klientëve të tyre që sapo kanë lyer flokët është të shmangin larjen me ujë të nxehtë. Përveç tharjes së flokëve, uji i nxehtë hap kutikulat e tyre, duke lejuar që molekulat e ngjyrës të largohen.

Nëse doni ta mbani nuancën e re të flokëve më të shndritshme për më gjatë, lani me shampo e ujë të freskët dhe shpëlajeni në fund me ujë të ftohtë, aq sa mund të duroni.

5. Mund t'ju shkkatohet zbokth.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Nëse vuani nga zbokthi, është më mirë t'i rezistoni tundimit për të larë flokët me shampo me ujë të nxehtë, edhe në ditët më të ftohta.

Washing hair in a hot shower dries the scalp, and dry scalp is the most common reason for dandruff.

6. Can inflate them.

Why it is better not to wash your hair in the shower
Swelling of the hair after washing can be annoying and usually requires the use of special products to soften it.

The habit of washing your hair in a hot shower can be one of the reasons why this is done. This is because dry hair tries to absorb moisture from the air, causing the cuticle to swell and the hair to look more voluminous.