Stil jete

Emotionally intelligent people practice these 10 simple rules 

Emotionally intelligent people practice these 10 simple rules

"How can I improve my emotional intelligence?"

Here are 10 rules of emotional intelligence that will help you start making emotions work for you, rather than being against you by Justin Bariso.

Rule 25/5

According to ancient legend, billionaire Warren Buffett's personal pilot was once discussing career priorities with his boss when Buffett gave him a simple lesson.

Buffet told his pilot to first make a list of his 25 career goals, and then select 5 of them. To stay focused on achieving goals from one to five, the pilot will need to stay away from other goals.

The idea behind the 25/5 rule is that we are often distracted by things that are interesting but that prevent us from progressing on the most important things.

Buffet has said that this story never happened ... but the principle remains: Success means learning to say no, so you can say yes to the things that matter most.

Writing in reverse

Writing otherwise is simple: You need to change your role as a writer (of an email, a report, a homepage, etc.) with the role of the recipient (your audience). This is useful because it prevents you from:

writing from an overly emotional perspective, writing too much, or writing things that will not help your cause and that the recipient does not care about

Writing the other way around is also emotionally intelligent - because it helps you develop empathy muscles.

The golden question

The golden question is actually five questions in one. When you have to make a decision but feel your emotions take over, ask yourself:

How will I feel about this in:

one day?

a week?

one month?

a year?

five years?

This question is extremely useful because by forcing yourself to "look to the future," you are hacking your brain and changing the way it processes emotions.

5-minute rule

Have you ever had a big task and instead of working with it, sit down and watch YouTube videos all morning?

Ka një arsye pse e bëjmë këtë: truri është aq i mbingarkuar me mendimin për të përfunduar atë detyrë, saqë ju bën ta shmangni atë me çdo kusht.

Në raste si këto, mund të përdorni rregullin e pesë minutave: Bëni një marrëveshje me veten për të punuar në një detyrë për vetëm pesë minuta. Nëse dëshironi të hiqni dorë pas kësaj, nuk ka problem.

Kjo funksionon sepse truri është "mashtruar" për ta parë detyrën tuaj të madhe si të vogël. Sigurisht, zakonisht përfundoni duke punuar për shumë më gjatë se pesë minuta.

Rregulli i clocking out

Me siguri ju e shihni punën si prioritet. Por si e balanconi atë prioritet me prioritete edhe më të rëndësishme, si familja juaj apo shëndeti juaj mendor?

Ju mund ta bëni këtë duke mësuar të rregulloni orarin: Vendosni orarin e punës për çdo ditë dhe kur të vijë fundi i ditës, caktoni orën jashtë. Trajtojeni si një takim të rëndësishëm, një takim që nuk mund ta humbisni.

Punëdhënësit dhe punonjësit që zbatojnë rregullin e frekuencës së kohës, gjejnë ekuilibrin dhe ndërtojnë një kulturë organizative më shpërblyese - një kulturë që bazohet në ekuilibër.

Rregulli i shkrimit

A keni pasur ndonjëherë një pyetje për një koleg, por kur e bëni atë, ata thjesht nuk mund t’ju ndjekin? Ndërsa përpiqeni të shpjegoni, kuptoni se nuk e keni menduar plotësisht këtë ide vetë.

Pasi e përjetova mjaft herë këtë, fillova të ndjek "rregullin e të shkruarit":

Nëse doni të qartësoni të menduarit tuaj, mbani mend diçka të rëndësishme ose nëse doni të komunikoni diçka të qartë, shkruajeni atë.

Rregulli i të shkruarit ka shumë përfitime: Ai qartëson të menduarit tuaj, përmirëson kujtesën dhe të kuptuarit dhe ju ndihmon të komunikoni më mirë.

Rregulli me pesë hapa kundër zvarritjes

Nëse rregulli numër pesë nuk ishte i mjaftueshëm për të kryer detyrën tuaj, provoni metodën time të plotë për të luftuar zvarritjen.

Kjo është metoda që përdora për të hequr një zakon të përjetshëm të shtyrjes së gjërave, jo sepse nuk më pëlqente të punoja me to, por sepse isha aq i zënë sa i jepja përparësi urgjencave mbi të rëndësishmeve. Por ndjekja e kësaj metode ndihmoi në lehtësimin e stresit dhe rritjen e cilësisë së punës sime.

Rregulli me 3 pyetje

Disa vite më parë po shikoja një intervistë me Craig Ferguson dhe ai tha diçka që m'u ndez menjëherë në kujtesë:

Janë tre gjëra që duhet të pyesni gjithmonë veten përpara se të thoni diçka.

A duhet thënë kjo?

A duhet thënë kjo nga unë?

A duhet thënë kjo nga unë tani?

Ky mjet i shkëlqyer mund të duket i thjeshtë, dhe është. Por unë e përdor atë çdo ditë dhe më ka shpëtuar një numër të panumërt herësh.

Rregulli i rivlerësimit

Kurdoherë që ndiheni joproduktiv, të mbërthyer në një gropë ose thjesht të frikësuar nga ajo që ju pret, duhet të mbani mend rregullin e rivlerësimit:

Mos u përqendroni në rrugën përpara. Shikoni prapa sa larg keni arritur.

Ky ndryshim i thjeshtë në perspektivë mund ta ndryshojë zhgënjimin në kënaqësi, ankthin në vlerësim.

Gjërat e para së pari

Rrethanat e ëndrrës ndryshojnë, por problemi bazë mbetet i njëjtë:

Kam shumë për të bërë dhe nuk ka kohë të mjaftueshme për ta bërë.

When faced with this situation, I have learned to follow the rule of "first things first". I narrow down my to-do list to just two or three items, maximum. Then, I focus only on the first and start to leave.

And the 'first things first' rule has far more benefits.

Tiranapost.al