Stil jete

A divorce lawyer gives 10 tips on how to avoid becoming his client

A divorce lawyer gives 10 tips on how to avoid becoming his client

A happy marriage prolongs your life. Studies have always said that married people live longer than single people. What if a marriage is not happy? Divorce is the best solution.

A divorce lawyer has given 10 tips on how not to become their client.

Don't overlook the 'small' issues

No matter how small some issues may seem at first, they become magnified and can make future arguments worse, or even create resentment. Divorce attorney James Sexton says marriage is a living organism. We all need to be responsible and not allow resentment to build because we are not willing to face problems.

Discuss each other's needs

It is good to communicate your needs and desires with your partner to make sure that you understand each other perfectly and to make sure that there are no secrets about them and no misunderstandings. According to Sexton, it's important to pay attention to your needs as well as your partner's. You must communicate these things: what you need, want, like and dislike.

Small acts of selflessness are some of the most important things you can do in a relationship.

The 'little things' and details in your relationship should never be overlooked, or forgotten.

If you love to make your spouse coffee in the morning, don't stop him from doing it. If you like to surprise them with a small gift, or their favorite food once a week, go for it.

According to Sexton, small gestures are very important. Not only that, but selfless acts of service to others can improve the quality of your marriage. And it's easy to forget these things if you've been together for a long time. However, you should try not to let these small but very important acts of love disappear from your marriage.

Të shpenzoni 15 minuta në ditë ekskluzivisht me njëri-tjetrin do të jetë e dobishme.

Kalimi i kohës reale dhe cilësore së bashku është çelësi për një martesë të suksesshme dhe të lumtur. Edhe 15 minuta ë do të ishin të mjaftueshme, për sa kohë që kjo është kohë ekskluzive vetëm për ju dhe bashkëshortin tuaj. Tregoni dashuri si kur ishit në takimin e parë dhe dëgjoni njëri-tjetrin, flisni për planet, synimet dhe martesën tuaj.

Komplimentet nuk duhet të jenë private

Komplimentet nuk duhet të mbahen vetëm private, në disa raste, njerëzit nuk e kanë problem të komplimentohen publikisht përpara njerëzve të tjerë, miqve ose anëtarëve të familjes. Mos kini siklet ta komplimentoni partnerin në syrin e të tjerëve.

Njerëzit duan të dashurohen ndryshe nga ju dhe ju duhet t'i përshtateni

Ju mund t'i konsideroni disa gjëra romantike, ndërsa partneri juaj mendon se gjërat e tjera janë më romantike. Ju keni preferencat tuaja kur bëhet fjalë për të treguar dashurinë ose për të bërë gjeste dashurie dhe partneri juaj mund të ketë të ndryshmet e veta. Vetëm për shkak se ju mendoni se trëndafilat janë lulja e përsosur që tregon dashurinë, nuk do të thotë që bashkëshorti juaj beson të njëjtën gjë. Duhet të dini se çfarë pëlqejnë, çfarë e konsiderojnë romantike dhe duhet t'i përshtateni.

Mos mendoni se vetëm sepse keni një bashkëshort, mund ta lini veten pas dore

Vetëm për shkak se keni qenë së bashku për vite, nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni së u interesuari për pamjen tuaj. Ka një shans të mirë që bashkëshorti juaj t'ju dojë për atë që jeni, por t'i tregoni se ende dëshironi të dukeni mirë dhe të visheni bukur për të, është mirë për martesën tuaj.

Është e rëndësishme t'i bëni gjërat së bashku, por gjithashtu mos harroni të keni një jetë jashtë martesës suaj.

Ju nuk mund të shkoni vetëm në punë, pastaj të hani së bashku, të shikoni pak televizor dhe të shkoni në shtrat. Është mirë të bësh gjëra së bashku që të dy pëlqeni. Nga ana tjetër, është gjithashtu mirë të kaloni kohë të ndarë dhe të shijoni kohën vetëm, duke bërë gjëra që ju pëlqejnë ose duke u shoqëruar me miqtë tuaj. Një ekuilibër i shëndetshëm është i nevojshëm në çdo marrëdhënie.

Nëse nuk jeni miqtë më të mirë — diçka nuk shkon

Marriage is not just a legal contract, it should be more than a love relationship. It must be a friendship, since, according to divorce researcher Dr. John Gottman, Deep friendship is the foundation for a happy marriage. According to him, happy couples should respect each other and enjoy their time together. They should know each other very well—things like likes, dislikes, personality traits, hopes and dreams.

Don't let your partner forget how much you love and appreciate him.

Saying 'I love you' every day, whether it's in the morning, before bed or wherever is something so easy to do and can make your spouse's day.