Stil jete

Who is Esther Crawford one of the rare women that Musk trusts for the job

Who is Esther Crawford one of the rare women that Musk trusts for the job

Days after Elon Musk completed his $44 billion purchase of Twitter, Esther Crawford shared a photo of herself sleeping on the company's floor.

Who is Esther Crawford one of the rare women that Musk trusts for the job

Wrapped in a sleeping bag, wearing an eye mask, she captioned the viral post: "When your team is pushing all the time to make deadlines, sometimes you fall asleep at work."

Craëford is Twitter's head of product management, on her way to becoming one of the most influential leaders left from the old guard before Musk laid off more than half the workforce. Nearly 7,500 people, including most of the top directors.

The 39-year-old has managed to resist as she embodies the 'hardcore' vision that Musk seeks to instill in his other companies such as Tesla and SpaceX.

What does hardcore vision mean?

Working long hours and workload. This is Elon Musk's expectation.

Crawford has spearheaded new monetization initiatives, such as Twitter's subscription service and other plans to allow payments through the site.

Crawford has also become one of the few women at the company to join Musk's group of most trusted men.

For some company insiders, Crawford has the charismatic energy needed to help transform Twitter's weak business by being a strong voice. To other former employees, she is considered an opportunist.

'The case of sleeping in the office really bothered people,' said one employee who added that Crawford has become one of the few so-called Twitter 1.0 employees who successfully translates Musk's demands to other employees. She has become almost a translator between Musk and employees," says the same source.

Under Musk, who has sought to diversify revenue from ad support, Crawford led the launch of Twitter Blue, the $8 premium subscription service that guarantees users a verified 'blue tick'.

Crawford u bashkua për herë të pare me Twitter në fund të vitit 2020.

Para kësaj, ajo ishte blogere e videove në YouTube. Prej vitesh ka zhvilluar një vlog për rënien në peshë.

Who is Esther Crawford one of the rare women that Musk trusts for the job

E diplomuar në filozofi, me një diplomë në master, në marrëdhëniet ndërkombëtare, ajo gjithashtu ka pasur role në marketingun e produkteve në disa biznese.

Kur u bashkua me Twitter, fillimisht, ajo e drejtoi kërkimin e saj për të zbuluar se çfarë duan krijuesit nga platforma. Njëri prej kolegëve tha se rezultatet ishin të kthjellëta dhe se kompania kurrë nuk kishte arritur t'u kujdesej në mënyrë adekuate deri në këtë pikë.

Crawford më pas punoi në planet për të adresuar kërkesat e tyre.

Disa kolegë aktualë dhe të mëparshëm e përshkruajnë atë si empatike dhe diplomate: Ajo blen gota të personalizuara për anëtarët e ekipit.

On her Twitter profile, the background photo reads: “Be brave. Stand up again. Believe in yourself.”