Stil jete

The key to raising happy children is to allow them to be unhappy

The key to raising happy children is to allow them to be unhappy

The goal of all parents, in addition to raising good children, is to raise happy children.

"We all think that in order to raise happy children we must make them happy. But that's not the way to go," says Klein, director of the Barnard College Center for Child Development.

Parents often have trouble accepting that "children should be allowed to be angry, sad, unhappy in some way," she adds.

Kur një fëmijë është i mërzitur, prindërit shpesh shikojnë instinktivisht për t'i gëzuar ose për t'i shpërqendruar. Ata mund të ofrojnë një ëmbëlsirë, çokollatë apo shëtitje në park.

"Nuk ka asgjë të keqe të bësh gjëra të mira për të fëmijët tuaj kur janë të pakënaqur, por jo gjithmonë. Duhet të adresoni edhe burimin e asaj që po shqetëson fëmijën", Klein thotë.

Fëmijët duhet të mësojnë të adresojnë dhe menaxhojnë ato ndjenja negative.

,"Ju mund t'i kërkoni një fëmije të mërzitur të marrë frymë thellë dhe përpiqen të shprehin ndjenjat e tyre me fjalë", thonë ekspertët.

Ose, pranoni ndjenjat e fëmijës, duke i thënë: Do doja të të ndihmoja, por skam asnjë mundësi tani.

"A child's strength comes from being able to experience these strong emotions, like anger, then dealing with it and knowing that 'mommy or daddy is still there for me, they're not upset with me, they will not leave me aside," she says.

Most importantly, understand that the child's negative emotions pass quickly, except in serious cases of traumatic events.