Stil jete

Panic attacks came from brain tumors. The story of the woman who was mistreated with Xanax

Panic attacks came from brain tumors. The story of the woman who was mistreated

Kim Grau's symptoms started to bother her as early as 2017. They seemed strange to him at the time. Not anymore, because I know the cause. However, it is still difficult to describe them.

She began to experience strange recollections at first, then episodes of fear, which she thought were panic attacks. Then there was the brain fog, which at first was something easy, but later got to the point where Grau had to really focus to be part of a conversation. She still remembers attending a conference where she was asked the name of the company she worked for and left unanswered.

Panic attacks came from brain tumors. The story of the woman who was mistreated

“Nuk mund ta kujtoja se ku punoja. Po përpiqesha ta gjeja, por jo. U ndjeva shumë në siklet. Isha 34 vjeç dhe e dija se ku punoja, thjesht s`po e lidhja dot mendimin”, tregon ajo.

Simptomat e Graut fillimisht ishin sporadike, por u intensifikuan dhe u bënë më të shpeshta me kalimin e kohës.

E shqetësuar për shëndetin e saj mendor dhe duke ndjerë se simptomat intensifikoheshin me kalimin e viteve, Grau nisi të takonte një terapist në fillim të vitit 2020. Ai e referoi në një psikiatër, i cili konfirmoi se ajo kishte të ngjarë të përjetonte sulme paniku dhe i kishte dhënë Xanax, një ilaç për të trajtuar ankthin dhe panikun.

Kur Grau mendonte se po kalonte një sulm paniku, pinte një nga pilulat. Po kjo nuk e ndihmoi.

Vetëm në pranverën e vitit 2020 një incident i frikshëm më në fund e çoi në një diagnozë. Në atë të vërtetën. Në mëngjesin e 25 prillit, burri i Graut, Anders, u zgjua nga ulërima e saj. Kur u përpoq ta ngushëllonte, pa se ajo ishte pa ndjenja, me krahët e ngurtësuar dhe me nofullën e shtrënguar. Grau kishte pësuar një sulm total që kishte përfshirë gjithë trupin.

Pasi çifti nxitoi në spitalin më të afërt, një MRI dhe testet shtesë zbuluan se çfarë nuk shkonte: Grau kishte një tumor që rritej thellë në trurin e saj. Ai tumor po shkaktonte konvulsione, të cilat çoni në disa nga simptomat e çuditshme që ajo përjetoi.

“Disa njerëz nuhasin erë të djegur, të tjerë përtojnë vazhdimisht deja vu”, edhe këto mund të jenë shenja, sipas mjekut.

“Nëse masa është afër zonës së lëvizjes, do të shihni dridhje ose nëse është afër zonës shqisore, pacienti do të përjetojë ndjesi shpimi gjilpërash”, shtoi ai.

Njerëzit shpesh diagnostikohen gabimisht me sulme paniku, sepse ato janë shumë më të zakonshme sesa një tumor.

Disa njerëz dëgjojnë tinguj që nga fëmijëria ose përjetojnë aroma të njohura nga ajo epokë – ndjesi që mund të jenë të vështira për t'u përshkruar për një pacient që mund të mendojë se po çmendet.

Grau kishte një tumor neuroepitelial disembrioplastik (DNET) - një rritje beninje që ndodhej thellë në lobin frontal të trurit të saj. Ajo e hoqi në janar të 2021-shit.

They removed as much of the tumor as possible, although the doctor said that microscopic parts of it could sometimes remain, which means that the patient needs regular imaging to make sure the tumor will not come back with over time.

The couple and her husband, Anders, are now expecting their first child now.