Stil jete

6 daily actions from which the skin can age faster

6 daily actions from which the skin can age faster

You can spend a lot of money on expensive moisturizers and strictly follow a skin care routine, but there are some seemingly innocent daily actions that can actually make all your efforts go to waste.

Some of these daily habits that can prevent you from achieving a smooth and youthful appearance are below.

1. Drink plenty of coffee.

6 daily actions from which the skin can age faster
Many of us can not imagine a day without a cup of hot coffee, but it can make your skin look older. Coffee is a diuretic, it slightly dehydrates your body, which affects the skin making it look dry and wrinkled. Try to consume as little caffeine as usual.

2. Rub your eyes often.

6 daily actions from which the skin can age faster
Rubbing your eyes may temporarily relieve you after spending hours working out, but this habit can make your eyes redden and dry out the surrounding skin.
The skin under the eyes is very thin and delicate, so rubbing it can damage the blood vessels under the surface causing dark circles.

3. Sleep on your stomach.

6 daily actions from which the skin can age faster
Të gjithë kemi pozicionet tona të preferuara të gjumit që na ndihmojnë të flemë më shpejt, por disa prej tyre mund të kontribuojnë në krijimin e rrudhave. Kur flini me bark, fytyra juaj shtyhet lart kundër jastëkut, duke bërë që lëkura të formojë rrudha vertikale. Dhe duke qenë se kjo ndodh çdo natë, këto rrudha përforcohen në mënyrë të përsëritur dhe mund të bëhen të përhershme.

4. Nuk përdorni krem ??kundër diellit.

6 daily actions from which the skin can age faster
Edhe pse shumë produkte kozmetike përmbajnë SPF, ato nuk mund të zëvendësojnë një krem ??mbrojtës me cilësi të mirë. Rrezet e dëmshme UV janë përgjegjëse për 80% të shenjave të plakjes së lëkurës, duke përfshirë rrudhat dhe hiperpigmentimin. Përdorimi i kremit diellor çdo ditë është vërtetuar se ngadalëson në mënyrë efektive procesin e plakjes së lëkurës dhe e mban fytyrën pa rrudha për më gjatë.

5. Përdorni sapunë.

6 daily actions from which the skin can age faster
Soap can be very harsh on your skin. They often contain ingredients that disrupt the pH levels in the skin, making it lose its natural oils and look dry and wrinkled. Instead of using soap, choose a cleanser with mild ingredients created specifically for your skin type.

6. Lick your lips.

6 daily actions from which the skin can age faster
Lip licking may feel temporarily soothing, but in the long run it causes the delicate lip skin to crack and become dehydrated. Saliva contains enzymes that can actually dry out the lips. To help yourself get rid of this habit always keep your favorite lip balm in your purse or near the bed.