Stil jete

11 strange habits of book lovers

11 strange habits of book lovers

Book lovers have real obsessions in their relationship with books and reading. But after all, who doesn't have obsessions? For those who love to read, the book is a very precious object and as such must be protected from everything and everyone. On the other hand, reading needs its moments and the right atmosphere. This is why book lovers have special habits and ways of behaving.

1. They smell the books they read

Book lovers know that these have a good scent, which prompts their intense sense of smell. Whether paper or ink, books (especially old ones) have a very special flavor.

2. They spend a lot of money on buying books

Very few book lovers are able to walk into a bookstore without buying more than one book. Let's face it: buying books isn't a bad thing, but you can let your wallet "breathe" by reminding yourself that there are plenty of public libraries.

3. Constantly update the list of books they want to buy

Sorting and updating shelves of newly purchased books is a very normal thing for book lovers. As with their nightstand, their arrangement becomes an almost obsessive practice.

4. Take advantage of every moment to read

For them, any place or time is ideal for reading. From trains to buses to reading while walking. But once book lovers return home, they never miss an opportunity to create a super relaxing situation to enjoy reading. Such as filling the bathtub with hot water and surrounding it with scented candles.

5. They compare the book with the TV series

Discussions with friends are almost always devoted to TV series based on your favorite books. Of course, book lovers never miss a chance to defend the literary version, and why books cannot be replaced by movies and TV series.

6. Constantly judging other people's library

Dashamirësit e librit dinë të mos e gjykojnë një libër nga kopertina e tij. Por nuk humbin asnjëherë rastin për të gjykuar njerëzit nga librat që kanë në bibliotekën e tyre private.

7. Gjejnë justifikime për të qëndruar në shtëpi dhe për të lexuar

Adhuruesit e librit duan të kalojnë kohë me miqtë, por në të njëjtën kohë preferojnë shumë të qëndrojnë në shtëpi dhe të lexojnë një libër.

8. Bëjnë gati disa libra për t’i marrë me vete kur udhëtojnë

Ndonjëherë, qoftë vetëm për një fundjavë, duhet të largohen për diku, por për adhuruesit e librit kjo gjë nuk e ndal dëshirën e tyre për të lexuar. Në valixhen e tyre nuk duhet të mungojnë asnjëherë librat e preferuar që do të lexohen gjatë pushimeve.

9. Nisin të lexojnë një libër teksa janë duke lexuar një tjetër

Kush thotë se librat duhet të lexohen njëri pas tjetrit? Sigurisht, disa nga momentet e rrëfimit mund të fillojnë të ngatërrohen me njëri-tjetrin, dhe kërkohet më shumë kohë për të përfunduar të dy librat. Por pavarësisht kësaj nuk ka asnjë arsye për të mos lexuar dy ose më shumë libra në të njëjtën kohë.

10. E përdorin çdo gjë si faqe-shënues

Faturat dhe deklaratat bankare mund të jenë faqe-shënuesit tuaj. Me siguri edhe faqe-shënuesit më të sigurt në botë, e përdorin herë pas here kartën e tyre të kreditit ose kartën e biznesit. Madje disa dashamirës të guximshëm të librit, mund ta kenë zakon që thjesht të kujtojnë numrin e faqeve të tyre.

11. Lexojnë gjithë natën për të përfunduar një libër

Every book lover knows what it's like to lie in bed staring at a book, reading it until 3 in the morning, unable to sleep without learning the ending. / libreriamo

*This article was published by Bota.al and reposted by Tiranapost.al