Stil jete

11 rules that will change your life forever

11 rules that will change your life forever

There are people in this world who wake up every morning and don't know why. Those who raise such a question and put it into action live happy, healthy and productive lives. Pay attention!

1. Be unreasonable!

Just because something hasn't been done before, doesn't mean you shouldn't do it now. Just because we've always done things one way doesn't mean we have to keep doing it the same way.

"The reasonable man adapts himself to the world; the irrational continues to persist in his attempt to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the irrational man” (George Bernard Shaw).

So be unreasonable. Changing the status quo depends on this.

2. Think about yourself

Every time you accept an argument, ideology or philosophy, you are building the habit of agreement.

"It is not a sign of health, a good adaptation to a profoundly sick society" (Krishnamurti)

Skepticism is extra work because it requires you to think and challenge.

Complacency is easy, because it doesn't take much energy to behave yourself.

Do you want to live a life where you are the coach or the player?

Using skepticism is a prerequisite for a life of self-directed purpose.

3. Question yourself and your narrative

Just because you believe something now, doesn't mean you should or will always believe it.

If this list doesn't change in the next 5 years of my life, that means I haven't made any progress.

I have not evolved.

I have not adapted to the adjustments in my world.

Constantly questioning your rhetoric and beliefs is a surefire way to build confidence in the things you know, at a time when you are discovering so many new things.

4. Don't make assumptions, test ideas and follow evidence

Every time we guess, we are questioning the truth.

It's not a lie yet, but things are heading in that direction.

This rule alone is the foundation of learning and education.

Duke kërkuar të vërtetën, ne jemi të detyruar të marrim në konsideratë të gjitha të vërtetat.

Mendoni se si shumë prej nesh, do ta besonin realitetin dhe pasojat e ndryshimit të klimës, nëse secili prej nesh do ta kishte shpërfillur atë!

Vetëm për shkak se dini diçka, kjo nuk do të thotë se keni të drejtë.

Ju jeni përgjegjës edhe për testimin dhe dëshmimin e të vërtetave tuaja.

5.Ju mund ta keni gabim

Kur komunikoni me të të tjerët, a i dëgjoni ata?

A bëni pyetje me një interes të vërtetë?

Para se të hapni gojën me synimin për të këshilluar, treguar, apo ardhur nga një vend i “dijes së diçkaje”, mos harroni se mund ta keni gabim.

“Kjo është përsosmëria e vërtetë e një njeriu; zbulimi i papërsosmërisë së tij”. (Shën Agustini)

Shoqërisht, pranimi se mund ta keni gabim është një mënyrë efektive për të ulur tensionin ndërmjet ekipeve të punës, për shkak se redukton shpejt rreziqet e perceptuara të situatës.

Pasi të vendoseni në rresht, nuk ka rëndësi se kush ka të drejtë.

Papritmas, më shumë njerëz janë të hapur ndaj mundësinë së të vërtetës aktuale.

Mënyra më e shpejtë për të krijuar një mur mbrojtjës, është duke pohuar tuaj “njohuritë tuaja”, pa dëgjuar apo u lidhur me të tjerët.

“Ju nuk mund t’i mësoni një njeriu çdo gjë. Ju vetëm mund ta ndihmoni ta gjejë atë në veten e tij”. (Galileo Galilei)

6.Mos e merrni asgjë si personale, njerëzit janë në botën e tyre

Secili prej nesh ekziston brenda realiteteve tona të pavarura dhe të veçanta.

Secili nga ne ka përvoja dhe kuptime, të cilat janë zhvilluar për të ndërtuar perspektivën tonë mbi botën.

Kur dikush ju fyen, a është kjo për shkak të asaj që ai thotë?

Apo ndoshta për arsye se ata janë duke kritikuar vazhdimisht veten?

Nëse dikush ju gjykon, a ndodh kjo për shkak se keni të meta?

Apo mund të jetë për shkak se ata në mënyrë të përsëritur e gjykojnë veten e tyre?

Kur ju kujtoni se njerëzit janë duke bashkëvepruar me ju nga bota e tyre e vërtetë, është më e lehtë të jeni të sigurtë në vetevete dhe të falni të tjerët.

Sa më shumë që të reagoni mbi atë që janë duke thënë të tjerët, aq më pak keni të ngjarë të jeni një version autentik i vetvetes.

7.Bëni gjithmonë më të mirën, aty ku jeni, me atë çfarë keni

Ju jeni i vetmi që mund të jeni përgjegjës për këtë.

Çfarë është në kontrollin tuaj?

Çfarë nuk është?

Nuk keni asnjë justifikim për të mos bërë atë që është nën kontrollin tuaj.

Ju përket juve që ta përcaktoni.

Nëse mund ta ushtroni këtë në mënyrë të përditshme, do të zbuloni se gjithnjë e më shumë gjëra në mjedisin tuaj gjenden nën kontrollin tuaj.

“Filloni aty ku jeni. Përdorni atë që keni. Bëni atë që mundeni”. (Artur Ejsh)

Kjo kërkon një veprim të vazhdueshëm çdo ditë. Kërkon durim. Dhe punë.

8.Gjeni kohë për lojëra, pasi rruga është më e rëndësishme se sa destinacioni

Ekziston një fushë e tërë e provave empirike, që mbështet idenë se lojarat forcojnë mendjen, kujtesën, kreativitetin, dhe në përgjithësi humorin. “

“Është shumë rrallë një kohë e keqe për të patur mendësi pozitive”. (Daniel Gureviç)

9.Merrni kohë për t’u ndalur, shfokusuar dhe vëzhguar perspektivën tuaj

Nëse nuk parashikoni një kohë në orarin tuaj për të reflektuar mbi mendimet tuaja, punuar mbi punën tuaj, apo ndërtuar mbi ndërtimin tuaj, nuk jeni duke ecur përpara.

“Në vend se të kërkojmë ta shohim botën përmes fotove të rastit mes hoteleve të huaja, por të njohura, ne synojmë ta përjetojnë atë me një shpejtësi që e lejon të na ndryshojë”. (Tim Ferris)

Koha që duhet për të bërë këtë, investohet në aftësinë tuaj për t’u përmirësuar. Kjo kërkon një farë kohe, por kur të ndodhë, do t’iu japë zgjuarësi.

“Jeta është ndjekja e një konteksti në zgjerim të përjetshëm” (Skot Uds)

10.Kur keni dyshime, besojini zërit tuaj të brendshëm

Nuk ekziston një formulë për çdo gjë.

Ju s’do të jeni në gjendje ta zbuloni atë.

Kur gjithçka të ketë mbaruar, në fundin e jetës tuaj, teksa gjendeni të shtrirë në shtratin tuaj proverbial të vdekjes, nga se do të keni frikë?

Ndjenja më e zakonshme është keqardhja.

Dy keqardhjet kryesore në prag të vdekjes janë:”Të mos jetuarit e jetës që vërtet dëshiroja” dhe “Të punuarit fort”.

Nëse qëllimi është të jemi të lumtur duke shmangur keqardhjen, si do ta ndërtoni jetën tuaj në funksion të këtij qëllimi?

Nëse bëni diçka të cilën e dini se s’duhet ta kishit bërë, do të kritikoni veten më vonë.

Në qoftë se ndiqni zërin tuaj të brendshëm, bëni diçka të vërtetë për veten dhe bindjet tuaja, do të përfundoni duke e patur gabim. . . ok, do vazhdoni të gaboni, por nuk do të zhgenjeheni.

Ju do të ndjeni dhimbjen e të mësuarit, në vend të dhimbjes së keqardhjes, dhe do të vazhdoni të jetoni ditën tjetër.

11.Përgjigjuni gjithmonë me dashuri

Kjo është e panegociueshme.

Ju s’mund të kontrolloni mënyrën se si ndjeheni mbi diçka.

Nëse dikush ju ka gënjyer, jini i lejuar të tërboheni.

Nëse dikush ju ka mashtruar, jini i lejuar të ndjeheni i tradhtuar.

Nëse dikush ju ka fyer, jini i lejuar të ndjeheni të refuzuar.

You are allowed to feel however you feel.

That's how feelings work.

You are not allowed to hurt others or yourself because of how you feel.

Actions happen only after feelings. It's up to you if you want to act on the spur of the moment, or if you want to act in a different state of mind.

The sooner you can regulate your emotional response, and begin to respond to the world in the best version of yourself, the sooner you will begin to feel less interdependent on others for validation and affection.

"At the risk of sounding ridiculous, let me say that the true revolutionary is driven by a great sense of love." (Ernesto Guevara) / www.bota.al