Stil jete

10 tips to keep your relationship happy and healthy

10 tips to keep your relationship happy and healthy

Being in a relationship is not easy, but healthy couples know how to cope with ups and downs. Learn from the experts, with these ten ways to keep your relationship happy and healthy. And yes, you should have sex every day!

1. Communicate openly

Studies show that communication style is more important than levels of commitment, personality traits or stress in predicting which couples will stay happy. Healthy couples do not avoid conflicts, but they know how to keep communication lines open.

2. Remember the small details

Behavior is important, even with the person you have been with for 20 years. Show the same respect for your spouse as for a guest. Say please and thank you, have a polite conversation and why not offer a drink to your partner? Some demeanor and elegance will help a lot in maintaining a culture of mutual respect.

3. Train together

Studies show that couples who do physical activity together are not only healthier but also happier with their marriage. Psychology Today cites several studies that report that the symptoms of physiological arousal (the high type you get from exercise) mimic the effects of sexual and romantic arousal. If you work together, you will also feel sexually attracted and in love!

4. Go on vacation

Many happy and healthy couples take their short breaks or make regular trips away with a social group. Being alone, meeting new friends or enjoying adventures without your partner can be very empowering. Ultimately, you will return to your energetic, enthusiastic and more loving partner than ever.

5. Laugh

Laughter relaxes the whole body, strengthens the immune system and releases endorphins. Laughter expert Lesley Lyle, author of "Laugh Your Way To Happiness," says that smiling and laughing will make you feel better even if it's necessary! So even if you and your boyfriend are having a hard day, try to smile and laugh for no reason. The physical act of laughing will make you happier and healthier.

6. Eat together

Familjet që hanë së bashku, qëndrojnë së bashku. Tavolina e darkës është një vend për çiftet dhe anëtarët e familjes së tyre që të lidhen dhe të marrin ushqim si fizik ashtu edhe shpirtëror. Ushqimi i shëndetshëm së bashku në një tryezë jo vetëm që do të inkurajojë ushqimin e mirë të familjes, por siguron një hapësirë ??të rregullt, të shenjtë për biseda dhe të qeshura.

7. Bëni seks çdo ditë

Të bësh seks çdo ditë heq ankthin që ndiejnë disa çifte kur vjen koha për të "performuar". Në librin e tij, “How One Couple Turned Off the TV and Turned On Their Sex Lives for 101 Days (No Excuses!)”, Autori Douglas Broën pohon se të bërit seks çdo ditë jo vetëm që e zvogëloi këtë tension, por e afroi atë dhe gruan e tij më afër, pas 14 vitesh martesë. Plus, vetë seksi mund të ulë presionin e gjakut, të përmirësojë gjumin, të zvogëlojë stresin dhe madje të parandalojë kancerin e prostatës! Çiftet që bëjnë seks çdo ditë, pohojnë se kjo jo vetëm që forcon lidhjen e tyre, por përmirëson shëndetin.

8. Ndërroni rolet herë pas here

Mërzia dhe rutina mund ta bëjnë një marrëdhënie të jetë jo e shëndetëshme. Nëse bashkëshorti drejton makinën gjithmonë, pse të mos ta drejtojë javën tjetër? Apo nëse ajo gatuan gjithmonë, pse ai mos të gatuajë? Ndërrimi i roleve jo vetëm që do t'i përziejë gjërat pak- mund t'ju bëjë të vlerësoni gjërat nga perspektiva e partnerit tuaj. Shkon pa thënë se ndërrimi i roleve në dhomën e gjumit mund ta bëjë një marrëdhënie dinamike. Nëse partneri juaj zakonisht fillon seksin, ndoshta është radha juaj!

9. Asnjëherë mos shkoni në shtrat të zemëruar

There is an old saying, "never go to bed angry". But is midnight time to discuss a problem? If you have a disagreement in the evening, do not discuss things if you are both tired. Set aside time to talk the next day, say good night, and sleep in it. Things will be much clearer in the morning.

10. Be tolerant of physical changes

As your partner and you age together, your physical appearance will change with age, but do not rush to point out each other's flaws. If you want your happy relationship to last, you should never mention stretch marks, big belly or fallen hair! No matter how old and wrinkled you both are, the answer to "How do I look?" it is always: "You look beautiful (and I love you)".

Tiranapost.al