Stil jete

10 things that don't even impress confident men

10 things that don't even impress confident men

Some people go into great debt to impress others. For example, they buy expensive cars and houses and try to get a certain status. However, a confident man can feel like a million dollar man and live in a mobile home. He knows that making foolish choices in the hopes of impressing someone will only cost him one bite in the end.

Creating a false impression is not showing people the real you. If you want to gain the attention of a confident man, you must learn to eliminate facades and stop trying to show off.

People like to make excuses because they don't know how to be honest. How many times have you been guilty of these little lies? For example, your friend wants you to come to a party at his house.

You like your friend and want to go, but you have so many other obligations and you're exhausted. Instead of telling the truth, you tell a little lie to say you have to work. People are always looking to place the blame on someone or something else.

Një mashkulli me vetëbesim nuk i pëlqen kur njerëzit i bien rrotull e rrotull. Ata duan njerëz në jetën e tyre që janë të hapur dhe të ndershëm. Ata nuk do të kalojnë kohë me ju nëse nuk jeni të sinqertë me ta.

Një studim nga Universiteti i Ëisconsin shqyrtoi se sa shpesh gënjejnë njerëzit. Studimi vlerësoi jetën e 632 njerëzve gjatë tre muajve. Gjatë kësaj periudhe, ata zbuluan se 75% e pjesëmarrësve gënjejnë 0-2 herë në ditë. Megjithatë, 6% e pjesëmarrësve të studimit gënjejnë më shpesh se mesatarja.

Mjerisht, ishte 1% që tërhoqi vëmendjen e studiuesit. Këta njerëz gënjejnë mesatarisht 17 herë në ditë. Një tjetër zbulim tronditës nga ky studim nxorri se njerëzit janë më të prirur të gënjejnë në telefon ose përmes mesazheve sesa personalisht.

Besimi do të thotë që ju do të ngriheni dhe do të luftoni për atë që është e drejtë. Disa njerëz e shmangin konfrontimin me çdo kusht. Edhe nëse dikush po përfiton prej tyre, ata refuzojnë të thonë diçka.

Ata kanë frikë të përballen me dikë dhe ta kenë atë konfrontim. Një mashkulli me vetëbesim nuk i pëlqen të grindet dhe të debatojë me njerëzit, por ata nuk e kanë problem të qëndrojnë për atë që është e drejtë. Nëse i bëni diçka, ata do t’ju tregojnë.

Nëse keni qenë në faqet e mediave sociale, ju dini gjithçka për trollët. Shumë njerëz gjejnë forcë duke u fshehur prapa ekraneve dhe duke ngacmuar njerëzit. Sipas një artikulli të botuar nga Universiteti i Pitsburgut, ata i quajnë një grup frikacak individësh të zemëruar.

Këta njerëz njihen për aftësinë e tyre për të tallur me lehtësi fëmijët, adoleshentët, familjet e varfëra dhe pakicat. Më tej ata thonë se është e lehtë që njerëzit të thonë gjëra me urrejtje sepse nuk kanë marrëdhënie me personin. Nuk do t’i bëjë të humbasin gjumin sepse kanë fyer dikë tjetër.

Burrat me vetëbesim mendojnë se duhet t’i thoni dikujt atë që ju nevojitet. Vetëm një frikacak do të hynte në mediat sociale, në email ose do të përdorte metoda të tjera elektronike për të sulmuar verbalisht të tjerët.

Ka raste kur të gjithë kanë nevojë për një ndihmë të vogël. Ju keni parë filma ku burrat nuk kërkojnë udhëzime, sepse kjo i bën ata të ndihen të dobët ose inferiorë. Sidoqoftë, besimi i vërtetë ju siguron që nuk i keni gjithmonë përgjigjet. Është në rregull të kërkoni ndihmë herë pas here, veçanërisht nëse jeni të mbingarkuar.

Pak mirësi mund të shkojë larg. Vetëbesimi do të thotë që nuk duhet ta bëni veten të ndiheni më mirë duke ulur të tjerët. A keni qenë ndonjëherë në një restorant me dikë që e ka trajtuar keq stafin?

Nuk ka asgjë që tregon karakter të dobët më shumë se kjo sjellje. Është një punë e vështirë për të pritur tavolinat, dhe të merresh me publikun nuk është piknik. Sjellja e keqe me këta njerëz që punojnë dhe përpiqen të sigurojnë jetesën është e tmerrshme.

Burrat me besim kanë ndjeshmëri për njerëzit që kanë një punë kaq të vështirë. Ata nuk do të shoqërohen me ata që duan të përulin të tjerët. Është e vrazhdë dhe tregon mungesë mirësjelljeje.

Presioni i njerëzve rreth jush ndodh çdo ditë. Ka raste kur jeni të inkurajuar nga miqtë ose të afërmit për të bërë gjëra të paskrupullta. Të kesh integritet dhe bindje do të thotë që nuk do të përkulesh vetëm sepse të gjithë të tjerët po e bëjnë atë gjë.

Burri me vetëbesim qëndron në bindjet e tij dhe nuk muna ta bindni të bëjë ndryshe. Ai respekton dhe admiron të njëjtat cilësi tek gratë me të cilat takohet dhe miqtë e tij.

A e dini se disa njerëz janë të paralizuar nga frika se çfarë mund t’u ndodhë? Është normale të jeni në ankth kur keni një intervistë pune, jeni në një takim të parë ose keni mungesë të parave këtë muaj. Megjithatë, dikush që jeton me frikë e lë atë të dominojë jetën e vet.

Për shembull, supozoni se ju është ofruar një punë që do të dyfishonte të ardhurat tuaja. Në vend që të jeni të emocionuar për një ofertë kaq prestigjioze, ju mendoni për të gjitha gjërat që mund të shkojnë keq. Kur luani me këto ankthe, ato vetëm do të rriten.

Burrave me vetëbesim nuk u pëlqen të jenë rreth njerëzve me negativitet toksik dhe vazhdimisht kanë frikë nga zymtësia. Këto modele të mendimit helmues mund të përhapen te të tjerët dhe burrat me vetëbesim preferojnë të shoqërohen me njerëz optimistë.

Në jetë, ju duhet t’u jepni njerëzve të drejtën e dyshimit. Ju nuk mund të nxitoni gjithmonë në përfundime ose të supozoni çdo gjë. Sa shpesh keni menduar se diçka ishte në një mënyrë, vetëm për të zbuluar se ishte krejtësisht ndryshe?

Confident men do not like people who jump to hasty conclusions. They would rather you face the situation and not harbor bad feelings about something that may not be what it seems.

If you think confident men will be impressed by your cool brands, think again. They don't care if you wear designer labels or something from your local retail store; they look at you as a human.

There's an old saying that you can't make a silk purse out of a sow's ear, which means you can't make yourself better with nice clothes. Actual value comes from within. This man is not shallow and does not look only at the external appearance, so wearing expensive clothes will not impress him.

*This article was published by Bota.al and reposted by Tiranapost.al