SPORT

Taulant Xhaka ends his career with the National Team: proud that I was part of it

Taulant Xhaka ends his career with the National Team: proud that I was part of

Taulant Xhaka will no longer be part of the Bad Black National Team. This news was announced by Xhaka himself on social networks, saying that the day he wore red and black was and remains the day, as well as my most beautiful memory of his life.

Through an Instagram post, Xhaka thanked the red and black fans, saying that they are the 12th player, and they have given them support even in the most difficult days of the team.

Full letter of Taulant Xhaka:

Dear fans, footballers, football lovers, dear Albanian National Team, the pride of my blood. The day I wore red and black has been and remains the most beautiful day and memory of my life. I was and am very proud that it became possible for me to dress in red and black.

It was a dream for the whole XHAKA family which has already become a reality. We will always be proud and Grateful. Words cannot describe the beautiful emotions and moments I spent in the red and black national team.

Unforgettable will remain the qualification we achieved together in the European, or the match we spent in Serbia. Above all, the enthusiasm and pride of representing the red and black national team is a struggle to show love for your country of origin. Like me and my brother Graniti, we grew up with patriotism for Albania and Kosovo.

My whole family has raised both me and Granit with the red and black flag in their hearts, with a special respect and pride for our country. The beginnings are always beautiful and no one thinks how fast the years go by and the relay must be handed over to the younger generation.

I recently missed the red and black national team due to numerous injuries, which still continue to haunt me. For this reason and many other private reasons, I have decided to say goodbye to the red and black national team as its player, but with all my heart I will be by your side at all times until the last breath. I will always be RED.

Më besoni, që ky vendim është ndër vendimet më të vështira dhe emocionuese të marra ndonjëherë në jetën time. Nuk e kam pas aspakt të lehtë ta marr një vendim të tillë, sepse pranë kombëtares jam ndjerë shumë shumë mirë dhe krenar. Jam mbështetur shumë nga stafi i FSHF-it, nga bashkë lojtarët e mi, si dhe nga tifozat e mrekullueshëm kuqezi.

Por, në kushtet dhe rrethanat që unë ndodhem, mendova që është më e mira t´i them në këtë moment lamutumirë kombëtares së futbollit, për t´i dhënë edhe brezit të ri mundësinë të afirmohen, që të jenë e ardhmja e kombëtares sonë të përbashket. Dua të falënderoj përzemërsisht trajnerët me të cilët kam punuar, lojtarët, presidenin e FSHF-it z. Armando Duka, si dhe gjithë dashamirët e futbollit, për gjithë mbështetjen që më kanë dhënë gjatë angazhimit tim në gjirin kuqezi.

Një falenderim i veçantë dhe special shkon për tifozat kuqezi, ata jane lojtari i 12-të dhe na kanë mbështetur në çdo kohë dhe moment. Tifozat na kanë dhënë mbështetje edhe në ditët tona më të vështira. Ata kanë qenë frymëzim i madh për mua. Tifozat e kombëtares kuqezi janë më të mirët në botë. Tani edhe unë do jem një tifoz i flaktë i kombëtares kuqezi, pra një si JU . Krenari dhe respekt për tifozat.

Nder dhe krenari e madhe për gjithë familien XHAKA, që unë isha për disa vite pjesë e kuqezinjve. Ishte një ënderr e shumë brezave që falë zotit tashmë e bërë realitet. Faleminderit për besimin dhe gjithçka që më dhatë! Për kombëtaren kam dhënë maximumin dhe jam shumë krenar që isha pjes e saj. Një falenderim edhe për familjen time që më ka mbështet në ç`do hap të karrierës time.

View this post on Instagram

A post shared by Taulant Xhaka (@tx.34)

Tiranapost.al