SPORT

Albania-Czech Republic match, here are the roads that will be blocked

Albania-Czech Republic match, here are the roads that will be blocked

The State Police has published the plan of measures for the Albania-Czech match, which will be played on Thursday on "Air Albania" at 20:45. To guarantee maximum security, some roads leading to the stadium will be blocked, while the entry of fans will start at 17:00.

Roads that will be blocked:

- "Dëshmorët e Kombit" boulevard, 20 m above the Dajti bridge;
- "Pope John Paul II" street;
- "Dervish Hima" street, near the US embassy;
- "Asim Zeneli" street, near the US embassy";
- "Themistokli Gërmenji" street;
- "Ismail Qemali" street, at the intersection of the high school;
- "Mustafa Matohiti" street, near "Kosova" school;
- "Jul Variboba" street, near the post office;
- "Lekë Dukagjini" street, near the former Guard of the Republic;
- "Avdyl Frashëri" street, near Libri Universitar intersection.

Police notification:

State Police, plan of measures for the international football match Albania-Czech Republic. The plan of measures foresees the tasks that will be performed by all structures, in order to guarantee order and public safety before, during and after the international football match between the teams of Albania and the Czech Republic, which will take place on October 12, 2023, at 20:45, at the "Air Albania" stadium.

Relying on the positive experience for planning, organizing and managing the situation of order and public safety during the development of international football matches, the measures taken by the State Police are as follows:

- Escorting and securing the football players of the Czech football team, from Rinas airport
to the hotel, to the stadium and back to Rinas;

-Eskortimi dhe sigurimi i futbollistëve të ekipit të futbollit të Shqipërisë, në stadium;

-Kryerja e kontrollit të hollësishëm në mjediset e stadiumit dhe brenda stadiumit, për persona të paautorizuar, sende dhe lëndë të ndaluara, para se të futen tifozët;

-Organizimi i shërbimeve për garantimin e rendit publik para, gjatë dhe pas përfundimit të ndeshjes së futbollit, jo vetëm pranë stadiumit, por edhe kontrolli i territorit në të gjithë qytetin e Tiranës;

-Sigurimi i rrugëkalimeve të shërbimeve të emergjencës;

-Menaxhimi i trafikut rrugor në qytetin e Tiranës, para, gjatë dhe pas ndeshjes së futbollit.

Për të garantuar sigurinë para, gjatë dhe pas zhvillimit të kësaj ndeshjeje ndërkombëtare, është bashkkëpunuar me të gjitha institucionet që kanë rol në mbarëvajtjen e këtij aktiviteti, ndër të cilët përmendim:

• Federatën Shqiptare të Futbollit;
• Policinë Bashkiake;
• Shërbimin Zjarrfikës;
• Shoqëritë private të sigurisë (stjuartët dhe personeli i sigurisë);
• Spitalet, qendrat shëndetësore dhe ato të ndihmës së parë.

-Gjithashtu, janë vendosur kontaktet dhe po bashkëpunohet edhe me personelin e shërbimit të
sigurisë të ekipit të futbollit të Çekisë, në funksion të rritjes së standardeve të sigurisë para,
gjatë dhe pas zhvillimit të kësaj ndeshjeje ndërkombëtare.

Për mbarëvajtjen e këtij aktiviteti, si dhe për të lehtësuar qarkullimin e automjeteve në qytetin e
Tiranës, gjatë datës 12 tetor 2023, nga ora 15:00, deri në përfundim të ndeshjes, nga Policia e
Shtetit, në bashkëpunim me bashkinë e Tiranës, do të aplikohen kufizime të qarkullimit të
mjeteve në disa akse rrugore në afërsi të stadiumit.

Rrugët që do të jenë të bllokuara:

-bulevardi “Dëshmorët e Kombit”, 20 m mbi urën e Dajtit;
-rruga “Papa Gjon Pali II”;
-rruga “Dervish Hima”, pranë ambasadës së SHBA-së;
-rruga “Asim Zeneli”, pranë ambasadës së SHBA-së”;
-rruga “Themistokli Gërmenji”;
-rruga “Ismail Qemali”, te kryqëzimi i liceut;
-rruga “Mustafa Matohiti”, pranë shkollës “Kosova”;
-rruga “Jul Variboba”, pranë postës;
-rruga “ Lekë Dukagjini”, pranë ish-Gardës së Republikës;
-rruga “Avdyl Frashëri”, pranë kryqëzimit të Librit Universitar.

Në zbatim të planit të masave, punonjësit e Policisë së Shtetit do të ushtrojnë kontroll të imtësishëm ndaj tifozëve, para futjes në stadium, me qëllim parandalimin e futjes në stadium, të banderolave me përmbajtje raciste, të fishekzjarrëve, flakadanëve, lëndëve piroteknike, monedhave metalike, çadrave, çakmakëve, karikuesve të celularëve, mjeteve/produkteve për përdorim kozmetik dhe sendeve të tjera të forta, të rrezikshme për jetën dhe shëndetin e pjesëmarrësve.

Me këtë rast, informojmë shtetasit shqiptarë dhe të huaj, se në bazë të Kodit Penal të Republikës
së Shqipërisë, veprimet e dhunshme në aktivitetet sportive, si hyrja në fushën e lojës gjatë kohës
së zhvillimit të aktivitetit sportiv nga persona të paautorizuar, përbën kundërvajtje penale dhe
dënohet me gjobë nga 50 000 deri në 100 000 lekë. Kur nga kjo vepër, ka ardhur pengimi i
zhvillimit normal të aktivitetit sportiv, dënohet me gjobë ose me burgim deri në tre muaj.

Hedhja e sendeve të forta në fushën e lojës ose mbi masën e njerëzve, mbajtja apo përdorimi i
lëndëve piroteknike, fishekzjarrëve, flakadanëve, gjatë zhvillimit të një aktiviteti sportiv,
dënohen me burgim nga gjashtë muaj deri në tre vjet.

Albanian criminal legislation considers hitting or any other act of violence against
an athlete, coach, referee, sports mediator, due to sports activity, by persons outside of this activity, a criminal offense that is punishable by imprisonment from one to three years.

And this offense, when committed in sports facilities, more than once, or by leaders or
members of sports clubs, is punishable by imprisonment from one to five years.

The entrance gates to the stadium, on the day of the match, will open at 17:00. We appeal to the fans who will attend the match at the stadium, to show up on time and follow the rules mentioned above, so that there are no queues or delays and this activity is completed without incident, in the interest of the country's image.