SPORT

Municipality of Tirana, international investigation into Armando Duka

Municipality of Tirana, international investigation into Armando Duka

The Municipality of Tirana, in its capacity as a shareholder of the Football Club, will request on Monday a national and international investigation into the 20-year-old violations and corruption of Armando Duka in the Albanian Football Federation.

Sources from the Municipality of Tirana for Gazeta Sport confirm that, for two weeks, a team of Albanian, American and British lawyers are assisting the shareholder of Tirana in a voluminous file of violations, to present to the FBI, DEA, NCA, Scotland Yard, SPAK, Tirana Prosecutor's Office, Economic Crime, Money Laundering Agency, AMA, Tax Investigation, AKU, as well as American and British embassies in Tirana.

International match sales and predetermined bets will be presented to FBI regional officers. Recall that American agents led to the overthrow of Blatter and Platini - the "invincible friends of the Duke", who closed their careers with criminal convictions!

According to sources, the agents of the Athens-based regional DEA - the American anti-drug agency - will be presented with all the evidence of drug money in sports, with the knowledge and support of Armando Duka with elements of the criminal world in Shijak and other places of Europe and Latin America.

It does not leave behind the British file, for data of unjustified sources and expenses of the Duke family in the purchase of properties, luxury cars and assets in extraordinary figures. Scotland Yard and the NCA, which specially track money laundering by foreign entities in the UK, will have irrefutable evidence on Monday, according to Tirana shareholders.

Ndërkohë, me shkresën me nr. 23859 prot. më datë 26.11.2021, është referuar në Prokurorinë e Rrethit Gjyqesor Tiranë materiali procedurial për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës”, parashikuar nga neni 248 i k. Penal në ngarkim të drejtuesve e punonjësve të Federatës Shqiptare të Futbollit. Në lidhje me këtë çështje është dërguar material shtesë me shkresën 23859/k/1, prot më datë 03.12.2021. Gjithashtu, me shkresën 23859/k/2 prot. më datë 16.12. 2021, është dërguar sërish material shtesë. Burime të prokurorisë së Tiranës konfirmojnë se çështjes do t’i shtohen dhe dy prokurorë të tjerë për të përshpejtuar hetimin.

Një sërë veprash të tjera për të drejtat e transmetimit, pastrimin e parave, apo kontratat e paligjshme në konflikt interesi të marketingut në futboll të kompanive të Dukës si AIBA, SuperSport, EcoMarket, GoTech, Kantina Duka, do t’i paraqiten për evazion fiskal agjencive shqiptare të Pastrimit të Parave, Krimit Ekonomik dhe Hetimit Tatimor! Duke qenë se aksionet janë të përbashkëta mes Armando Dukës dhe vëllait deputet Agron Duka, dosja voluminoze do t’i paraqitet edhe SPAK dhe ILDKP, si institucione që ndjekin posaçërisht politikanët e përfshirë në aktivitet kriminal.

Burime të Bashkisë së Tiranës, pohojnë se kanë përfshirë dhe konsulentë të huaj të medias për të ndërkombëtarizuar shkeljet e Dukës në abuzimet me Fondet e Solidaritetit të dhëna nga FIFA e UEFA, që nuk kanë shkuar për shoqatat e fëmijëve, por janë devijuar për zyrat e reja të Dukës. FIFA është akuzuar prej kohësh për mungesë kontrolli me abuzimet e federatave lokale me drejtues si Duka, dhe mesa duket një valë e re mediatike për këto shpërdorime ndërkombëtare po bëhet e pashmangshme.

Bashkia e Tiranës, si aksioner i FK Tiranës, do t’i përcjellë dosjen e plotë edhe Ambasadave Amerikane e Britanike në Shqipëri, për të kërkuar revokimin e vizave të familjes Duka, si minues përsëritës së demokracisë në futbollin shqiptar dhe të dyshuar në një sërë veprash penale!

This is the first time that there is such a mobilization of international institutions to investigate Armando Duka and the abuses in the ALF. Last week, his delegate, Fundim Dollaku, was stopped by the police for forging the signature of the Mayor of Shijak, to vote for the Duke illegally.

The Veliaj-Duka battle is expected to intensify next week with the elections for the Tirana Association, where Duka seeks his 6th mandate after 20 years at the helm of the ALF since 2002!

* Taken from Gazeta Sport