SPORT

400 young athletes from all over the country competed in Tirana

400 young athletes from all over the country competed in Tirana

"Tirana Youth Run", the biggest athletic competition ever held for ages 8 to 18, was organized today. 400 athletes and 12 teams from all over the country participated in this activity, held at the new Athletics track at the Artificial Lake.

400 young athletes from all over the country competed in Tirana

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, who together with the Minister of Education and Sports, Ogerta Manastirliu, participated in the launch of this competition, said that the talents of athletics finally have a worthy track to conduct training. but also such competitions.

“Kampionia jonë e Europës [Luiza Gega] nuk ka pasur një pistë të tillë, madje i duhej të shkonte në Elbasan, disa herë në Kenia, në Bullgari, disa herë është stërvitur jashtë, ashtu si Izmiri, sepse nuk i kemi pasur këto mundësi. Kjo do të thotë se mund të bëhesh kampion, mund të jesh i shpejtë, apo e shpejtë, mund të jesh më i miri apo më e mira, pavarësisht kushteve, ama kur i kemi edhe kushtet, është pak më e lehtë. Unë besoj se nuk ka nevojë të bëjmë ato sakrifica që Luiza, Izmiri, Taulanti e shumë të tjerë i kanë bërë, duke shkuar kilometra të tërë. Sot i kemi mundësitë, që ashtu siç kemi nisur në Tiranë, ndoshta edhe me bashkitë e tjera, mund të vijojmë me pista të tilla,” tha Veliaj.

400 young athletes from all over the country competed in Tirana

“Jemi në pistën olimpike të atletikës, e cila është vetëm për sportin e atletikës. Para 3 vitesh kjo hapësirë ishte një moçal. Sot jemi në një impiant supermodern. Falenderoj kryetarin e Bashkisë. Ca gjëra duken sikur janë të pamundura dhe kur kam shkuar te zyra e tij m’u duk vërtet sikur po diskutojmë diçka që do të ishte e vështirë, por e bëri kaq të thjeshtë. Kjo është vërtet për t’u gëzuar. Dhe atletika sot ka shtëpinë e vet këtu në Tiranë,” u shpreh trajneri Taulant Stërmasi.

Veliaj theksoi sidomos faktin se nga këto investime po nxiten edhe shumë prindër të regjistrojnë fëmijët në sport, e jo vetëm në futboll.

“Ne sapo u kthyem nga Ohajo. Sigurisht, në Amerikë ka shumë më shumë impiante dhe shumë më shumë komplekse e Akademi, por të gjithë thonë se atletët shqiptarë i kanë të gjitha parametrat optimalë. Ne nuk jemi gjenetikisht inferiorë ndaj askujt tjetër. Të gjithë betejën e kemi tek mendja jonë, zemra jonë, dhe nëse fitojmë betejën me mentalitetin, do e kthejmë të gjithë këtë energji sportive në një mundësi, si këta prindërit e mrekullueshëm këtu, që i kanë regjistruar fëmijët në shoqatat sportive. Në këtë vit që Tirana është Qyteti Europian i Sportit janë pesëfishuar regjistrimet në klasat sportive dhe jo vetëm në futboll, që ka qenë le të themi sporti klasik, por sidomos në atletikë dhe në shumë sporte të tjera,” tha më tej Veliaj.

400 young athletes from all over the country competed in Tirana

Meanwhile, the Minister of Education and Sports, Ogerta Manastirliu, said that currently more than 4 thousand students are engaged in sports disciplines.

"We want sports to be introduced everywhere in schools and I am pleased that athletics is one of the disciplines that you are developing. From Shkodra to Saranda, we have spread all sports disciplines and we see how many young people are engaged. I have seen how many new sports gyms have been built in schools," said Minister Manastirliu.

At the end of the activity, the champions for each discipline and the winning teams were announced.