Sociale

Mother Teresa, the humble one who lifts our foreheads high

Mother Teresa, the humble one who lifts our foreheads high

There are some figures that I really don't know what to call before: Nun, benefactor, Nobel Peace Prize winner, Saint. Mother Teresa has it all. We do not say that he had them, because the saints do not die, they are eternal.

Today is her Consecration Day.

Mother Teresa, the humble one who lifts our foreheads high

Ajo është e gjithë botës. Këtë nuk mund ta mohojmë, po siç vetë ajo tha njëherë: “Kam lindur në Shkup, jam shkolluar në Londër, jetoj në Kalkutë dhe punoj për të gjithë njerëzit e varfër në Botë. Atdheu im është një vend i vogël me emrin Shqipëri”, e dha vetë përgjigjen; më shumë është e jona, se s`ka si atdheu. Ndaj edhe nëse është dikush që na e ngre kokën lart, kudo që këmba të na shkelë nëpër botë është pikërisht Nënë Tereza. Bamirësja që drejtonte institucionet që vetë kishte ngritur, por edhe që po vetë i pastronte.

Mother Teresa, the humble one who lifts our foreheads high

Goxhe Bojaxhiu lindi në Shkup të Shqipërisë të pushtuar prej Perandorisë Osmane, sot Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë, më datë 26 gusht 1910. Por edhe pas 108 vitesh, ajo vazhdon të mbetet një nga personalitetet më të njohura shqiptare në gjithë botën dhe si ambasadorja më e mirë që ndonjëherë ka pasur populli shqiptar.

In 1979, when she received the Nobel Peace Prize, the whole world learned that Mother Teresa was Albanian.