Sociale

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and rights

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

Lifegate brings you a weekly summary of the good news that happened in the world in terms of environment, biodiversity and human rights. There are a total of 9. And let's briefly summarize in Albanian what it is about:

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

1.Thailand, government to end coral trade

This will be done through a new law that provides for harsher penalties for offenders and a moratorium that prohibits their sale or purchase.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

2. Fish signal the effects of climate change

Nëpërmjet Climate Fish, do të krijohet databaza e parë që jep informacion mbi praninë në det të 15 llojeve të peshqve, të konsideruar si “rojtarë” të ndryshimeve klimatike.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

3. Një dietë e re për elefantët që ndihmon në luftimin e ndryshimeve klimatike

Ata do të të ushqehen me gjethe dhe fruta nga pemët e vogla, duke i lënë pyjet e mëdha të rriten dhe të thithin më shumë dioksid karboni.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

4. Disney World mbyll një udhëtim në Walt Disney në Florida

Bëhet fjalë për udhëtimin e quajtur “Tregimet e xhaha Tomit”, i cili bazohej në filmin Song of the South, i cili është kritikuar prej kohësh si racist.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

5. Algat mund të zvogëlojnë tokën e nevojshme për bujqësi me 110 milionë hektarë

Kjo pasi nëpërmjet kultivimit të tyre mund të sigurohet ushqim për njerëzit, por edhe për bagëtinë dhe lëndë djegëse alternative.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

6. Loja “The Sims” bëhet më gjithëpërfshirëse

The Sims 4 has introduced an innovation where players will be able to choose their asexual Sims.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

7. A podcast accompanies cancer patients on the way to treatment

"Voice of the cure" is a new podcast in Italy which in 10 episodes shows the entire path of therapies that a patient suffering from cancer must follow.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

8. Ban the project of a mine to save the salmon

In the Bristol Bay area of ​​Alaska, USA, thanks to a series of moves by the federal government and local groups, salmon farming was saved.

Some good events that happened this week on the environment, biodiversity and

9. Spain, the minimum wage increases again

The government has agreed with the unions to increase the minimum wage by 8%, bringing it to 1080 euros per month.