Showbiz

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

The public trial between Amber Heard and Johnny Depp has been going on for the last two weeks. Amber gave her testimony in court where she is accused of defamation. Testifying about her marriage to Johnny Depp, she went into the details of years of alleged abuse. Told how Depp threatened him, how he raped her with a glass bottle on the counter… As Heard cried, silence plagued the courtroom. Even Depp looked gloomy as he looked up from the notebook to look at her.

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

However, his fans were adamant. "The queen of drama," "Crocodile tears let goooo," commented followers as the trial was broadcast live on YouTube. There were others who wrote that she likes to talk about herself. That she is a superstar and that she acts a masterpiece.

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

The picture of their marriage, displayed in public through this trial, poe and earlier, is shocking. Evidence from both sides has been painful. Heard's lawyers attacked Depp for hours on substance use, while his witnesses talk about Amber Heard's psychological problems (histrionic personality disorder).

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

Ekipi i saj ka shfaqur foto të fytyrës së saj të mavijosur, buzës së enjtur dhe grumbujve të flokëve të saj në dyshemenë e dhomës së gjumit, të shkatërruar prej çiftit. Depp ka pranuar se ka pikturuar mesazhe kërcënuese në muret e shtëpisë me gjakun e tij, ndërsa janë publikuar edhe mesazhet që ai ka shkëmbyer me mikun e tij ku i shkruante: “Uroj që kufoma e Amber të ishte duke u dekompozuar në ndonjë bagazh makine”.

Pavarësisht se sa të dënueshme mund të duken provat në gjykatë, mediat sociale tregojnë një histori tjetër: Instagram dhe TikTok janë plot meme që nxjerrin Depp si viktimë dhe Heard si abuzuese. Gati pesë vite pasi dolën hapur, në seri dëshmitë e grave mbi regjisorin Harvey Ëeinstein që zbulonin mënyrat se si burrat e fuqishëm përdorin ndikimin e tyre për të mbuluar sjelljet e pahijshme, Depp kundër Heard duket si një regresion. Në këtë rast është një grua që rrëfen detaje të dhimbshme se si një burrë jashtëzakonisht i famshëm dyshohet se e ka abuzuar me të. Po pse, në vitin 2022 kaq shumë njerëz nuk e besojnë dhe madje e urrejnë atë?

Ky gjyq është hapur nga Depp pasi Heard në një shkrim të Ëashington Post të vitit 2018, e identifikoi veten si 'një figurë publike që përfaqëson abuzimin në familje', por kurrë nuk e përmendi Depp-in me emër. Depp pretendon se ky shkrim i shkatërroi karrierën dhe ndaj i shpalli gjyq.

Why people on the net hate Amber Heard and are fans of Johnny Depp

Gjyqi transmetohet online, por një mori mbështetësish të Depp mblidhen jashtë gjykatës dhe kur procesi përfundon, ata nxitojnë për tek makina e tij dhe grumbullojnë dhurata të vogla duke ia hedhur përmes dritares së hapur. Krijohet një atmosferë sikur Depp të jetë në ndonjë premierë.

'Kapiteni Jack Sparroë sot në sallën e gjyqit', tha një prezantues i CourtTV gjatë dëshmisë së Depp. 'Kush nuk e do kapitenin Jack Sparroë? Miliona gra do të vrisnin për ta pasur Johnny-n. Ajo është thjesht një aktiviste e 'Me Too', e cila pa një mundësi për të çuar përpara karrierën e saj dhe për të shkatërruar një ikonë të Hollivudit në të njëjtën kohë', tha prezantuesi.

Ndjenjat anti-Heard u përhapën shpejt. Disa nga fjalitë e tij në gjyq janë bërë si fjalët e urta, janë gdhendur si citime frymëzuese në rrjet. 'Johnny Depp dikur tha, Njerëzit qajnë jo sepse janë të dobët, por sepse kanë qenë të fortë për shumë kohë. Të gjithë e kanë një pikë të dobët.')

Heard në fakt kurrë nuk ka pretenduar se është sjellë në mënyrë perfekte në marrëdhënien e tyre. Në regjistrimet e luajtura në gjykatë, ajo duket se herë pas here tall dhe nënçmon Depp-in. Në gjyq, Heard pranoi se i bërtiste Depp-it, e thërriste me pseudonime të shëmtuara dhe madje e kishte goditur.

Dëshmitarët e Depp e kanë përshkruar Heardin si të paqëndrueshme, dhe një terapist martese që ka punuar me çiftin dëshmoi se ata ishin përfshirë në 'abuzime reciproke'. Sipas rrëfimit të Heard, varësia e Depp-it nga substanca e shndërroi atë në dy njerëz: një partner i kujdesshëm dhe bujar kur ishte esëll dhe një 'përbindësh' i dhunshëm dhe irracional kur nuk kishte pirë. Kur fansat e Depp-it e akuzojnë Heard-in për shfrytëzimin e pasurisë dhe statusit të aktorit, ata në mënyrë implicite pranojnë një çekuilibër pushteti. Të dy janë aktorë, por njëri prej tyre është më i arrirë, më i lavdëruar, më me ndikim. Njëri prej tyre është nominuar për tre çmime Oscar. Njëri prej tyre është një emër i njohur, ndërsa tjetri është më i famshëm pikërisht prej kësaj beteje ligjore.

Fansat e Depp kanë gjithashtu një aftësi të paparë për të marrë provat që Heard paraqet në gjyq dhe për t'i kthyer kundër saj. Në një video tërbimi të Depp, në gjendje të dehur ku thyen gota dhe shishe alkooli, njerëzit vënë në dyshim arsyen pse Amber po e regjistron. “Çështja është që unë njoh shumë gra që janë pikërisht të tilla. Ato janë manipuluese dhe të ftohta dhe përdorin gjininë e tyre për të luajtur viktimën dhe për ta kthyer botën kundër burrit, sepse ne jetojmë në një shoqëri ku është mirë të thuash që burrat janë më të këqijtë dhe bla blah”, shkroi Ireland Baldëin në Instagram. Pra në reagime janë përfshirë edhe njerëz të tjerë publik dhe jo vetëm ata fansat e zakonshëm të Depp.

Pretendimet e rreme për dhunë në familje janë jashtëzakonisht të rralla. Avokatët e Ëeinstein i cilësuan akuzuesit e tij si gënjeshtare të motivuara nga fama dhe paratë. Bill Cosby ka pohuar vazhdimisht të njëjtën gjë. Ëoody Allen i ka karakterizuar akuzat për ngacmim të vajzës së tij si një përpjekje nga ish-i i tij hakmarrës për të shkatërruar karrierën e tij. Në vitet e fundit, më në fund dukej sikur publiku kishte filluar t'u besonte viktimave. Por me sa duket, Depp vazhdon të gëzojë përfitimin e dyshimit.

Ankesa qendrore e Depp-it në këtë rast thotë se shkrimi i Heard-it e ka shkatërruar reputacionin e tij, një pretendim që bie ndesh me turmat e fansave që mblidhen rreth tij në gjykatë dhe në internet. Ndërsa karriera e tij ka qenë në rënie për një kohe të gjatë. Avokatët e Heard pretendojnë se karriera e Depp ka pësuar rënie për shkak të dehjes në sheshxhirim. Ka edhe një histori që ka goditur me grusht një anëtar të stafit në një set filmi. Depp mohon të ketë varësi nga droga dhe alkooli.

Nostalgjia për një version të veçantë të këtij njeriu - jashtëzakonisht simpatik, i respektuar gjerësisht si një nga aktorët më të talentuar në Hollyëood - duket se ka eklipsuar realitetin. Megjithatë, entuziazmi i fansave të tij konfirmon të paktën disa nga ato që thotë Heard: Depp është aq i famshëm, aq i dashur, sa mund t`ia hedhë paq me pothuajse çdo gjë.

In her writing, Heard wrote that, after divorcing Depp, she felt the full power of our culture's anger at the women who speak. As this trial makes clear. Even after so many women have come out with reports of abuse in recent years, Heard's trial is a keen reminder that a victim's credibility is still a fragile thing. It does not matter what you say when no one is ready to hear it. I think of survivors who attend trial from home: If this is the answer a person can get from confessions of violence in court, why talk then?