Shije

2 recipes, one for sweet 'pancake' and one salty

2 recipes, one for sweet 'pancake' and one salty

Yesterday was Pancake or Pancake Day as we call it and Jamie Oliver posted on his cooking blog some recipes. Today we selected two: one sweet and one salty. But let's start with the salt, to leave it sweet at the end.

2 recipes, one for sweet 'pancake' and one salty

2 recipes, one for sweet 'pancake' and one salty

Recipe 1

It can be made even without flour.

For two people

Preparation time: 10 minutes

Ingredients

100 grams of oatmeal

100 grams of cottage cheese

2 large eggs

1 teaspoon baking powder

olive oil or unsalted butter, for frying

1 avocado, optional

spicy sauce, optional

Preparation

Hidhni tërshërën, gjizën, 2 vezët dhe pluhurin për pjekje në një blender dhe trazojini derisa të bëhet një masë. Spërkateni me pak ujë nëse bëhet shumë e trashë. Hidhni një majë luge kripë.

Nxehni një tigan të madh që nuk ngjit dhe pastaj lëreni në një nxehtësi mesatare me pak vaj ose gjalpë.

Shtoni brumin në tigan (duke e ndarë në copa të vogla) dhe skuqeni për 2 minuta.

Shërbejeni të mbushur me avokado të prerë në feta, një vezë të skuqur dhe salcë djegëse, ose mund t`i shtoni gjithçka që ju shijon më mirë.

2 recipes, one for sweet 'pancake' and one salty

Receta 2

Shtimi i pak uthulle në brumin e petullave i rrit aciditetin dhe shkon mirë me fruta.

Për 4 persona

Koha e përgatitjes: 15 minuta

Përbërësit

200 gram brum fillestar të bërë më parë

2 vezë të mëdha

100 ml qumësht

100 gram miell

Vaj ulliri

Përgatitja

Place the starter dough in a bowl. Beat the eggs and milk, then beat the mixture well to combine into a shape. Add the flour and a pinch of salt and mix until you get a thick, molded dough.

Place a large non-stick pan over medium heat and, once heated, add ½ tablespoons oil. Fry for 1 to 2 minutes, or until small bubbles appear on the surface and then turn to the other side.

When they have taken on a golden color on both sides, toss on a plate. Serve immediately with yogurt and fruit as desired.