Shëndeti

Guide to detoxifying the body during the winter

Guide to detoxifying the body during the winter
Most of the time we turn to supplements for weight loss or gain and exercises to stay healthy and especially in good shape during the winter period, and not only.

But sometimes the body does not need them, but detoxification sessions.

With these drinks you can detoxify your body in the simplest way possible.

1. Drink ginger and lemon tea

Guide to detoxifying the body during the winter

You can make a hot or cold tea to detoxify the body. This tea can be consumed at any hour of the day and of course should be sugar free.

The combination of ginger and lemon cleanses your body and boosts metabolism.

2. Consume coconut water

Guide to detoxifying the body during the winter

Uji i kokosit është një pije që hidraton trupin në maksimum pasi është i pasur me kalium dhe largon substancat e dëmshme dhe papastërtitë që gjenden në trupin tuaj.

Mund ta konsumoni çdo ditë, por pa e tepruar. Është një pije detoksike që ul tensionin dhe lehtëson stresin për një moment.

3. Rritni imunitetin me pije detoksike me panxharë dhe karrota

Guide to detoxifying the body during the winter

Panxhari përmirëson qarkullimin e gjakut dhe ul presionin e tij. Nga ana tjetër, karotat nxjerrin toksina dhe priren të jenë një detoksifikues i fuqishëm.

Lëngu largon papastërtitë dhe zbut procesin e tretjes së trupit.

4. Përdorni lëngjet e frutave

Guide to detoxifying the body during the winter

Frutat dhe perimet janë përbërësit që mund të etiketohen si detoksifikues të fuqishëm sepse nxjerrin jashtë papastërtitë dhe pastrojnë mëlçinë, sidomos lëngu i mollës.

Acidi malik i pranishëm në lëngun e mollës ju ndihmon të pastroni organet e brendshme.

5. Drink saffron tea

Guide to detoxifying the body during the winter

Enjoy turmeric tea and the nutritional properties it offers.

It relieves pain and stretches the ligaments.