Shëndeti

All cases that show that your memory problems are serious

All cases that show that your memory problems are serious

Distorted, mixed, and false memories can happen to anyone, at any age. However, as our frontal lobes age, these kinds of confusing memories become even more likely.

Our frontal lobes help us pay attention, store and retrieve information, and organize our memories. With age, frontal lobes do not function as well as in youth requiring more effort to pay attention to, learn new information, and recall information or events.

Below you will find all the cases when your forgetfulness should really bother you.

When you forget things

You leave the mall after a few hours of shopping and do not remember where you left the car.

One of the reasons is that you did not pay attention while parking because you were tense or talking to someone.

It is not normal to search your car for more than an hour, or need help finding it.

You saw a movie last week that you really liked. You are recommending it to your friend and you can not remember the name of the movie.

It is not normal to fail to recall information we have learned when given strong signals. So if our friend mentions the titles of some movies and one of them is the one we saw last week, we should be able to choose the correct one from the list.

Moskujtimi i pjesëve kryesore të filmit, mund të jetë gjithashtu një shenjë e harresës së shpejtë (duke supozuar se i keni kushtuar vëmendje filmit ndërsa po e shikonit), gjë që, nga ana tjetër, mund të tregojë një problem me kujtesën.

Drejtimet

Miku juaj po ju jep udhëzime për në shtëpinë e tij. Edhe pse udhëzimet nuk janë tepër të gjata apo komplekse, ai duhet t'jua përsërisë tri herë para se t'i mbani mend.

Të kesh nevojë që informacioni të përsëritet për ta mbajtur mend mund të jetë normale për çfarëdo moshe.

Megjithatë, nuk është normale të harrosh shpejt informacionin pasi të jetë mësuar mirë.

Jeni duke ngarë makinën në një rrugë që e keni bërë më shumë se njëzet herë më parë, por këtë herë po humbisni dhe nuk mund të arrini atje ku dëshironi, Ju duhet patjetër të kërkoni ndihmë. Kjo nuk është një shenjë e harresës normale.

Planifikimi dhe Organizimi

Ju e gjeni veten duke parë kalendarin disa herë në ditë për të kujtuar oraret tuaja.

Nëse kuptoni se duhet ta shikoni axhendën tuaj shumë herë më shumë se sa keni parë më parë dhe madje ndonjëherë ngatërroheni dhe përfundoni në vendin e gabuar ose në kohën e gabuar, kjo nuk është normale.

Mezi prisni të hani drekë me shokun tuaj Jackie nesër dhe kur vjen e nesërmja harroni të shkoni në takim.

Nuk është normale që konfuzioni i kujtesës t'ju bëjë të paraqiteni në vendin ose kohën e gabuar.

Nuk mund të ktheheni me artikujt e duhur nga dyqani nëse nuk i shkruani dhe shikoni listën herë pas here.

Shumica e njerëzve duhet të shkruajnë artikujt ushqimorë në një listë në mënyrë që të blejnë artikujt e duhur. Megjithatë, pasi të keni shkruar listën, ajo kryesisht vepron si një kujtesë ose listë kontrolli në mënyrë që të mos harroni një artikull.

Nëse blini shpesh artikuj të gabuar në dyqan në mënyrë që të mos ktheheni në shtëpi me artikujt që ju nevojiten, ose blini shpesh artikuj që nuk ju nevojiten sepse nuk mbani mend që tashmë keni tridhjetë e katër kanaçe bizele në shtëpi, nuk është normale.

Humbja e Gjërave

Ju shpenzoni shumë kohë duke kërkuar çelësat, syzet, portofolin ose çantën tuaj.

Nëse tani po shpenzoni shumë më tepër kohë duke kërkon sende në krahasim me sa kohë keni shpenzuar në të kaluarën - veçanërisht nëse kjo po ju pengon të jeni në kohë për aktivitetet tuaja - mund të jetë një shenjë e hershme e një problemi të kujtesës.

Jeni duke u takuar me kopshtarin tuaj për të diskutuar se çfarë dëshironi të mbillni ju dhe bashkëshorti juaj. Kopshtari emërton dhjetë lloje të ndryshme bimësh dhe ju pyet se cilat do të dëshironit. Ju jeni gati të kërkoni përsëri listën kur bashkëshorti juaj - me sa duket i kujton të gjitha.

Nëse bashkëshorti juaj është një kopshtar i zjarrtë, ndërsa ju nuk mund të dalloni begonian nga një rododendron, është krejtësisht normale që ai ose ajo ta ketë më të lehtë të kujtojë një listë të bimëve sesa ju. Të gjithë ne e kemi më të lehtë të kujtojmë informacionin kur ato lidhen me gjëra që tashmë i dimë ose jemi ekspert në të.

Edhe pse nuk keni qenë kurrë mirë me emrat e njerëzve, tani e gjeni veten duke pasur aq vështirësi në gjetjen e fjalëve të zakonshme, saqë njerëzit e tjerë po i plotësojnë dhe i përfundojnë fjalitë tuaja.

Difficulties in finding words are pronounced enough to make others jump in and help you with common words - not just names - is troubling.

nightmarish

You have been worried about memory loss and you are starting to feel depressed and anxious about it. If you feel this way, check it out. They may really need help.