Shëndeti

How can the duration of hugs affect emotional health

How can the duration of hugs affect emotional health
Sometimes the best thing you can do for a person is to offer them warmth and love with just a hug.

If you do not like physical touch, you can change your mind when you read this article from Bright Side and learn how powerful they can be for mental and physical health.

Why is human touch so important?

How can the duration of hugs affect emotional health

Human touch is the most intimate form of communication and naturally brings the greatest benefits. People who feel lonely realize that something is missing, but are not aware that it is something as simple as a hug.

Why are long hugs better?

How can the duration of hugs affect emotional health

Njerëzit janë mësuar me përqafime të shkurtra, por ka një arsye të madhe pse duhet të përpiqemi t'i bëjmë ato më të gjata tani e tutje. Sipas një studimi për kohëzgjatjen e përqafimeve, ku pjesëmarrësit duhej të përqafoheshin për 1,5 deri në 10 sekonda përqafimet e gjata dhanë kënaqësinë më të madhe. Prekja si fërkimi i shpinës, i rrit edhe më shumë ato.

Përqafimet mund të reduktojnë stresin, gjë që rrit lumturinë

How can the duration of hugs affect emotional health
Përqafimet prodhojnë një nga "hormonet e lumturisë", ose oksitocinë, e cila shpesh quhet hormoni "përqafimit" ose "dashurisë". Sa më shumë dhe më gjatë të prekim apo përqafojmë, aq më shumë prodhohet ky hormone dhe ne ndihemi më mirë. Është vërtetuar se hormoni ka efekte kundër stresit .

Fuqia e një përqafimi lufton ankthin dhe frikën

How can the duration of hugs affect emotional health
Përqafimi mund të ketë përfitime të rëndësishme për njerëzit me ankth dhe vetëbesim të ulët. Njerëzit që përjetojnë ato ndjenja mund të duan të preken si një mënyrë për të ndjerë rehati. Rezultatet e një studimi treguan se ata që u prekën përjetuan më pak ankth sesa të tjerët që nuk kishin qenë në kontakt fizik me një person tjetër.

Prekja fizike mund të përmirësojë shëndetin e zemrës

How can the duration of hugs affect emotional health
Përqafimet mund të ndikojnë shumë pozitivisht në shëndetin e zemrës.

Studiuesit ndanë një grup prej 200 personash në 2 grupe. Në të parën, çiftet duhej të mbanin duart për 10 minuta duke parë një video romantike dhe më pas të përqafoheshin për 20 sekonda, dhe grupi i dytë duhej të ulej në heshtje pa u prekur për 10 minuta e 20 sekonda.

Rezultatet treguan se njerëzit në "grupin më të dashur" treguan ulje të rrahjeve të zemrës dhe presionit të gjakut.

Touching can reduce physical pain

How can the duration of hugs affect emotional health

Being touched or held by a loved one offers not only psychological but also physiological benefits. According to one study, touching someone you love can ease the pain.

Twenty-two couples were observed while taking the tests, repeating the experience of being in a delivery room. Women who were subjected to pain and whose partners did not touch them felt it a lot. However, when male partners held hands, women's pain diminished.

The number of hugs we need to stay happy and healthy

How can the duration of hugs affect emotional health

According to a family therapist, Virginia Satir, there is a simple formula. 4 hugs a day are for survival while 8 hugs a day are for maintenance and 12 are for increased emotional well-being.