Shëndeti

If your pee looks or smells like this, it's time to see a doctor

If your pee looks or smells like this, it's time to see a doctor

When you go to the bathroom, you probably don't notice the sight or smell of your pee most of the time.

Normally our urine consists of 95% pure water and 5% other components. For the most part, 'normal' urine has no smell if you are healthy and well hydrated. In addition, urine is usually a light yellow color.

However, when something is going on, odors may begin to appear and the urine may change color. Here are some changes that may require a visit to the doctor:


Fruity smelling urine

Nëse urina juaj ka erë frutash, kjo mund të jetë një shenjë e keqe që diçka po ndodh për të cilën do të dëshironi të shihni një mjek.

"Diabeti është një sëmundje në të cilën trupi nuk është në gjendje të zhvendosë sheqerin në qelizë dhe kështu sheqeri i tepërt mbetet në qarkullimin e gjakut," tha Dr. Katherine Klos, një urologe e certifikuar nga bordi dhe këshilltare mjekësore në Uqora . "Sheqeri i tepërt përfundimisht futet në urinën tuaj, duke shkaktuar një rritje të vëllimit të urinës së bashku me një aromë karakteristike të ëmbël."

Një aromë amoniaku

Ju mund të jeni të njohur me aromën e amoniakut nga produktet e pastrimit ose nga nuhatja e kripërave. Nëse urina juaj fillon të marrë erë si amoniak, kjo mund të jetë një shkak për shqetësim.

Dr. Jodie Horton, këshilluese e shëndetit, vuri në dukje se urinimi me erë amoniaku mund të tregojë sëmundje të mëlçisë.

Urina që është e kuqe

Kur nuk jeni me menstruacione dhe urinimi juaj është i kuq, mendoni se çfarë keni ngrënë fillimisht: Ushqimet si panxhari, manaferra dhe raven kanë potencialin të kthejnë urinën në një ngjyrë rozë të kuqërremtë.

Nëse nuk është kështu, merrni parasysh të telefononi mjekun tuaj. “ E kuqja mund të tregojë se ka gjak në urinë ose se keni gurë në veshka”, tha Horton.

Urina blu dhe jeshile

Nëse kohët e fundit nuk keni gëlltitur ndonjë bojë ushqimore blu ose jeshile, do të dëshironi të shihni një mjek nëse urinimi juaj duket në këto ngjyra "Urina jeshile dhe blu mund të tregojnë një lloj infeksioni bakterial," tha Horton.

Urina portokalli

When was the last time you drank some water? Dehydration is the main cause of orange urine, which can usually be fixed with a few glasses of water. However, if your stool is light brown in addition to orange urine, this could be a sign of a bile duct problem, which you will need to see a medical professional.

Tiranapost.al