Shëndeti

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Some tips to reduce swelling in different parts of the body
Swelling can become a serious problem. A swollen face, hands and feet look unhealthy and are not pleasant. Of course in such cases you should consult your doctor and do basic things, such as. consume less salt, but there are some extra tips that can help.

A Bright Side article lists some professional tips that may work for you too.

1. Do not drink more than one tablespoon of sugar a day

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Experts say you do not need to consume sugar to keep your blood sugar at normal levels. Excess glucose makes your face and eyes look swollen. In fact, our body needs only 1 teaspoon of sugar a day.

2. Do not skip exercises before menstruation

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Symptoms such as bloated stomach and swollen arms and legs, are common for premenstrual syndrome. Experts do not recommend skipping exercises before menstruation. You should do it regularly, except when you are not feeling well or sick.

3. Use a compression bandage for hands and feet at night

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Nëse ndiheni rehat, mund të aplikoni një fashë kompresive dhe ta mbani gjatë natës për duart dhe këmbët. Ndihmon në zvogëlimin e ënjtjes dhe parandalimin e përkeqësimit të saj. Mos fashoni nëse keni një infeksion në bark, këmbë ose këmbë.

4. Mos pini ujë të nxehtë

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Uji i ngrohtë përmirëson qarkullimin e gjakut dhe përshpejton tretjen. Zmadhon enët e gjakut dhe më shumë oksigjen arrin në të gjitha pjesët e trupit tuaj. Si rezultat, ju bëheni më pak të fryrë. Por mos pini ujë shumë të nxehtë. Ekspertët thonë se mund të ketë efekt të kundërt dhe të bëjë që kyçet tuaja të fryhen.

5. Pini ujë me limon për të reduktuar mundësinë e ënjtjes së këmbëve

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Limonët janë agjentë të fuqishëm anti-inflamatorë. Ato mund të ndihmojnë trupin të riparojë çdo ind të dëmtuar dhe të zvogëlojë ënjtjen. Ato janë veçanërisht të mira për sëmundjet inflamatore si artriti dhe në përgjithësi janë një metodë shumë efektive për të luftuar ënjtjen. Mundohuni të pini ujë me limon çdo ditë dhe vazhdoni ta bëni atë në mënyrë sistematike.

6. Sigurohuni që të keni temperaturën e duhur në shtëpi

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

Ekziston rreziku i ënjtjes për shkak të nxehtësisë dhe lagështisë. Sigurohuni që temperatura e shtëpisë tuaj të jetë në rregull dhe të mos dëmtojë trupin tuaj. Ënjtje ndodh kur furnizimi me gjak në lëkurë rritet dhe ju mund të ndiheni të dehidratuar dhe të fryrë në të njëjtën kohë.

7. Kontrolloni nëse thembrat e këpucëve janë të dizajnuara për të reduktuar ënjtjen

Some tips to reduce swelling in different parts of the body

If you wear flat shoes that offer little support for your arch, then you may have inflammation of the plantar fascia. It leads to swelling of the feet. Take off your flat shoes and choose something that supports your arch and heel.