Shëndeti

9 embarrassing post-Covid side effects that can last for months

9 embarrassing post-Covid side effects that can last for months

In a small number of people more bizarre symptoms may appear, such as grumbling or red eyes from Covid.

Usually the symptoms go away on their own as the body fights the infection.
But as we know, the virus has left millions of people with "Long Covid", causing a number of side effects they do not want to leave.

It is important to see a doctor if you are concerned about any symptoms.

They may find that Covidi is not the cause and may give you treatment for an underlying problem.

Let's take a look at some of the most embarrassing problems Covidi can cause:

belching

Some people may experience more bloating while being ill with Covid.

Model Olivia Molly Rogers, a former Miss Universe contestant from Australia, said she "could not stop bloating" as she was infected in January.

In some people it can last for several weeks as part of the long Covid, research has shown.

Diarrhea

Covid may make toilet trips more frequent, as research has shown that diarrhea can be a symptom of the disease.

The study of ZOE Covid symptoms found that the likelihood of getting diarrhea with Covid increases with age.

It affects 10 percent of children, but 30 percent of adults over 35, according to data from millions of app users.

Ekipi hulumtues thotë se diarreja është një shenjë e hershme e Covid, duke filluar në ditën e parë të infeksionit dhe duke u intensifikuar gjatë javës së parë.

Studimi i simptomave të vazhdueshme në Kinë, i përmendur më sipër, zbuloi se 15 për qind e pacientëve në spital pësuan diarre gjatë shërimit.

Probleme seksuale

Problemet në dhomën e gjumit janë raportuar nga njerëzit muaj pasi kishin virusin.

Një studim nga Universiteti i King's College , me 3,400 njerëz hodhi dritë mbi ashpërsinë e çështjes.

Ai zbuloi se 14.6 për qind e burrave dhe tetë për qind e grave kishin disa "mosfunksionime seksuale" shkaktuar nga Covid-i i gjatë.

Hulumtimet kanë sugjeruar se sëmundja Covid mund të shkaktojë mosfunksionim erektil (ED) te meshkujt.

Urologët në Miami gjetën grimca të koronavirusit në peniset e dy burrave që kishin ED pas Covid.

Kur virusi hyn në qelizat endoteliale të enëve të gjakut që gjenden në penis, ai mund të parandalojë qarkullimin e duhur të gjakut.

Penis më i vogël

Ekspertët kanë thënë se një zvogëlim i penisit ka të ngjarë të jetë rezultat i mosfunksionimit erektil që ndodh për shkak të infeksionit me virus.

Një penis më i vogël u raportua nga 3.2 për qind e meshkujve në studimin e King's College.

Ashley Ëinter MD, një urologe në Portland, SHBA, i siguroi burrat se ka trajtime që mund të ndihmojnë.

Luhatje humori

Nëse keni pasur më parë Covid dhe jeni ndjerë pak “i pafuqishëm”, mund të jeni në gjendje të fajësoni virusin.

Studimi i King's College zbuloi një numër simptomash të evidentuara nga të sëmurët e gjatë nga Covid që lidheshin me një ndryshim në humor.

Një e katërta e njerëzve thanë se kishin më shumë zemërim që nga infektimi i tyre, ndërsa 7.4 për qind raportuan agresion.

Më shumë se gjysma e të anketuarve thanë se kishin më shumë nervozizëm.

Është e vështirë për studiuesit të dallojnë nëse këto simptoma ishin rezultat i drejtpërdrejtë i virusit, apo emocion i përgjithshëm ndaj pandemisë dhe stresit që ajo ka shkaktuar.

Gërhitja

Gërhitja mund të jetë përkeqësuar që kur e keni kapërcyer sëmundjen tuaj Covid.

Sytë e kuq ose rozë

Sytë e irrituar mund të shfaqen te disa njerëz me infeksion Covid.

Organizata Botërore e Shëndetësisë e rendit atë si një simptomë më pak të zakonshme të virusit.

Një studim i hershëm, i botuar në BMJ Open Ophthalmology , zbuloi se nga 83 pacientë me Covid, 17 për qind kishin kruajtje të syve ndërsa 16 për qind kishin sy të lënduar.

According to the King College's long Covid study, about 15 percent of people reported "pink eyes" (conjunctivitis).

Problems with urination

Scientists at the Beaumont University School of Medicine, Michigan, theorized that inflammation caused by Covid could put more pressure on the bladder.

They found that 46 of the 65 patients released from the hospital - who were mostly in their 60s - had new or worsening symptoms related to their bladder, including the need to go to the toilet more at night.

Meanwhile, a King's College study found that 14.1 percent of people had "bladder control problems" as a symptom of prolonged Covid.

Tiranapost.al