Shëndeti

7 healthy foods that should not be overdone as they cause problems in the body

7 healthy foods that should not be overdone as they cause problems in the body

The term "superfood" was first used to promote bananas in the early twentieth century. Today it is used for anything that has high nutritional values ??and health benefits without overdoing it with calories.

However, superfoods can also cause problems if you overdo it. As they say: Dish with salt and salt with karar.

Broccoli can irritate the intestines

Rich in fiber, protein, vitamin C, potassium and other vitamins and minerals. However, studies have found that excessive consumption of broccoli and other vegetables like cabbage, cauliflower and Brussels sprouts can cause intestinal irritation and gas.

It can cause even more serious problems for people taking blood thinners.

Salmon can thin the blood

Salmon is a good source of protein and fatty acids that are good for reducing inflammation. However excessive consumption of omega-3 can have a negative effect on blood platelet count and can even thin the blood. Furthermore, studies have found that overeating fish, including salmon, can increase mercury levels in the blood.

Cinnamon can poison you

Cinnamon is considered a superfood due to its high content of antioxidant properties and many other medicinal properties. Capable of lowering blood sugar levels and preventing heart disease.

Despite all its health benefits, the amount of cinnamon we consume needs to be monitored. No more than one teaspoon per day for adults. Research has found that cinnamon in large quantities can be toxic due to the coumarin it contains. Coumarin is especially dangerous for people with liver problems and can cause liver damage.

Avokado

Avokado ka fituar popullaritet global si një superushqim vitet e fundit për shkak të vetive të larta ushqyese. Një racion i vetëm avokado plotëson një të katërtën e kërkesës për një të rritur me vitaminë K, një të pestën e kërkesës sonë për folate dhe një të dhjetën e nevojave ditore për vitaminën E. Fruti yndyror është gjithashtu i pasur me omega-3 dhe fibra, por shumë avokado gjithashtu mund të çojë në fryrje të stomakut.

Për shkak të vetive të tyre yndyrore, avokadot nuk janë vetëm të pasura me lëndë ushqyese, por ato kanë një numër të lartë kalorish. Si çdo kalori tjetër, edhe shumë prej tyre mund të çojnë në shtim në peshë. Nëse planifikoni të përfshini avokado në planin tuaj të përditshëm të vaktit, ekspertët rekomandojnë të hani 50 gram ose rreth një të tretën deri në gjysmën e avokados. Kaq, jo më shumë.

Humusi mund të çojë në mbipeshë

Humusi është përbërë nga qiqra, susam, limon, hudhër dhe vaj ulliri. Të gjithë përbërësit përmbajnë një larmi përfitimesh shëndetësore veçmas; Por kur kombinohen, ato prodhojnë një superushqim të mbushur me proteina. Humusi jo vetëm që është i përshtatshëm për veganët dhe ata me alergji ndaj arrave, glutenit dhe qumështit, por përmirëson tretjen dhe rrit kontrollin e sheqerit në gjak.

Është e rëndësishme të theksohet se përfitimet e humusit gjenden veçanërisht në versionin shtëpiak, pra në atë që gatuani vetë. Shumica e humusit të blerë në dyqan nuk është aq e shëndetshme dhe madje mund të përmbajë përbërës të rrezikshëm, të tilla si sasi të larta natriumi, vajëra të panevojshëm dhe konservantë.

Toni i peshkut mund të prekë aftësitë tuaja sensoro-motore

Është i pasur me omega 3 dhe vitaminë B12. Studimet kanë treguar se ngrënia e tonit është e mirë për zemrën dhe forcon shikimin, sistemin imunitar, ul presionin e gjakut. Ngjashëm me salmonin dhe peshqit e tjerë, toni përmban mërkur, duke e bërë atë një ushqim të rrezikshëm kur konsumohet në sasi të mëdha dhe të shpeshta.

Çaji jeshil mund të shkaktojë dhimbje

Çaji jeshil është etiketuar si një nga pijet më të shëndetshme në botë për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të vetive antioksidante. Antioksidantët në çajin jeshil janë zbuluar se ulin rreziqet e kancerit dhe sëmundjeve të zemrës, shkrijnë dhjamin dhe përmirësojnë funksionimin e trurit. Ndërsa ka përfitime të panumërta, sasitë e tepërta të tij mund të shkaktojnë efekte anësore negative, veçanërisht për shkak të përmbajtjes së lartë të kafeinës.

Effects of excessive caffeine consumption include insomnia, headache, palpitations and heartburn. For those with a low tolerance for caffeinated products, green tea can also cause acidity and indigestion. According to experts, 3 to 5 cups of green tea a day are more than enough for an average adult.

* Bright Side article was adapted in Albanian by Tiranapost.al