Shëndeti

10 good things you do for your health by drinking lemon water

10 good things you do for your health by drinking lemon water

The health benefits of lemon are numerous due to the presence of nutrients like vitamin C, vitamin B, phosphorus, proteins and carbohydrates. In ancient Indian medicine warm water with lemon is known as body cleanser.
When drunk in the morning on an empty stomach it speeds up the digestive system and detoxifies the body.
Read on for more benefits from using lemon water.

1. Reduce fever
Lemon has a group of natural and antiseptic drugs, used against bacteria and pathogenic microorganisms.

2. Balance the pH
At first, lemons are acidic, but they form alkaline when combined with body fluids helping to restore the body's pH balance.

3. Fight cancer
Lemons contain 22 anti-cancer compounds, including the flavonol glycosides which stop cell division in cancer cells.

4. Strengthen the immune system
Lemons are rich in vitamin C and flavonoids that act against infections like the flu and colds.

5. Relieve toothaches
In addition, lemon can also be used in regular brushing of your teeth, to keep them as healthy as possible.

6. Ndihmoni për humbjen e peshës
Disa pika lëng limoni në ujë të nxehtë besohet se ndihmojnë në pastrimin e sistemit tretës dhe zvogëlimin e problemeve me mëlçinë.

7. Pakësoni rrudhat dhe njollat
Vitamina C në limon ndihmon në neutralizimin e radikaleve të lira të lidhura me plakjen dhe shumicën e llojeve të sëmundjeve. Pirja e limonit me ujë dhe mjaltë i jep shkëlqim lëkurës.

8. Shpëlani mbetjet e padëshiruara dhe pastron zorrët
Limonët rrisin peristaltikën në zorrë, duke ndihmuar në krijimin e lëvizjeve të zorrëve duke eliminuar mbeturinat dhe duke ndihmuar të funksiojnë më mirë. Shtoni lëngun e një limoni në ujë të ngrohtë dhe pijeni esëll në mëngjes.

9. Cure throat infections
Lemon is a very good fruit that helps fight problems related to throat infections as it has antibacterial properties.

10. Relieve breathing problems
Lemon lowers blood pressure and increases HDL (good cholesterol) levels.