Rajoni

Serbia declares National Day of Mourning for terrorists

Serbia declares National Day of Mourning for terrorists

With the last act where Serbia has declared a day of national mourning for the terrorists who died in the North of Kosovo, it has officially taken responsibility for the attack in Kosovo.

The Serbian news agency Tanjug, in a photo of a lit candle, writes: "The Government of the Republic of Serbia declared in today's extraordinary session that September 27, 2023 will be the Day due to the tragic events in Kosovo and Metohija." .

He then posts the government's announcement to the media.

"Qeveria e Serbisë kërkon nga të gjitha mediat dhe organizatorët e ngjarjeve publike të jenë pjesë e manifestimit, të mërkurën, 27 shtator duke përshtatur programacionin e tyre në Ditën e Zisë dhe në këtë mënyrë t'u bëjnë nderime viktimave në Kosovë dhe Metohi”.

Edhe media të tjera në Serbi e kanë transmetuar lajmin.

Ky vendim vjen një ditë pasi Amerika, Londra dhe Brukseli e kanë quajtur sulm terrorist vrasjen e policit të Kosovës nga serbët.

Serbia i përgjigjet me shpalljen ditë zie kombëtare vrasjen e terroristëve.

Po çfarë ka ndodhur orët e fundit mes Kosovës dhe Serbisë?

Ditën e diel, një grup terroristësh serbë qëlluan me armë mbi policinë e Kosovës dhe si pasojë mbeti i vrarë në detyrë polici Afrim Bunjaku.

Pas kësaj ngjarje rreth 30 terroristë serbë u strehuan në Manastirin e Banjskës, duke shkëmbyer zjarr me policinë e Kosovës.

What do you think about this decision of the Serbian government?