Rajoni

The woman who can end Vucic's political career knows everything about the Serbian president

The woman who can end Vucic's political career knows everything about the

Regional media these days are full of articles about Dijana Hrkalovic, a former senior Serbian Interior Ministry official who was arrested on Friday as part of an investigation into the concealment of murder evidence.

The former state secretary of the Serbian Ministry of Interior was remanded in custody for 30 days due to "the existence of circumstances which indicate that by remaining on the run, she would obstruct the proceedings by influencing witnesses," the Belgrade High Court explained. .

The news that the former right-hand man of the police minister has been arrested is intriguing in itself, but 34-year-old Hrkalovic has attracted media and public attention for at least two other reasons: her attractive appearance and the fact that her arrest is the episode the latter in a much larger issue. Serbian President Aleksandar Vucic, his favorite until recently, Nebojsa Stefanovic, the current defense minister, whose secretary of state was Dijana Hrkalovic, and the ruling Serbian Progressive Party (SNS).

Add to this the fact that Vucic took control of all institutions in Serbia, as well as the regime's tabloid campaign against Stefanovic and Hrkalovic, reports index.hr.

Vuçi. Also spoke about the arrest of Dijana Hrkalovi., Who in fact does not have any constitutional authority to deal with police investigations, but so far this has not stopped him from doing exactly that, Telegrafi reports.

After all, formerly as Minister of Police, his closest intimacy was Stefanovic, who has been compromised today, and is now his successor, Aleksandar Vulin. On the contrary, Vuçi vazhd constantly makes public statements in investigations and the mafia, claiming that he leads the fight against the mafia, in which Vulin helps him faithfully.

Dijana Hrkalovi u rose in career when Vuçi. Came to power

Hrkalovi iu joined the police in April 2014 as Deputy Cabinet Minister, from the Security Information Agency (BIA).

Ajo ishte një staf i ri dhe ambicioz i SNS-it, dhe ndërkohë ajo gjithashtu mori një doktoratë në psikologji. Ajo u zgjodh Sekretare e Shtetit në muajin korrik të vitit 2017. Hrkaloviq hyri në strukturat e sigurisë të Serbisë si kuadër politik në kohën kur Vuçiç u bë kryeministër i Serbisë dhe ishte gjithashtu shefe e Zyrës për Koordinimin e Shërbimeve të Sigurisë.

Sipas portalit të pavarur kërkimor KRIK, Hrkaloviç ishte partner i xhandarit, Nenad Vuçkoviq (Vuçko), një nga njerëzit me ndikim në polici i cili u zbulua se ishte pranë grupit kriminal të të ndjerit, Aleksandar Stankoviqit (Sale Mutavi).

KRIK zbuloi se ndërsa Dijana Hrkaloviç ishte në pozita të larta në Ministrinë e Brendshme, policia serbe arrestoi kryesisht anëtarë të klanit Skaljar, ndërsa kriminelët nga klani kundërshtar Kavaq rrallë përfunduan pas hekurave.

Lidhja mes mafies dhe policisë në Serbi nuk është asgjë e re

The woman who can end Vucic's political career knows everything about the

Gjatë qëndrimit të saj, numri i çështjeve penale në Serbi u rrit, dhe numri i rasteve të zgjidhura mbeti i ulët. Përplasjet kriminale u përshkallëzuan në vitin 2015 – kur 18 persona vdiqën në likuidime kriminale.

Përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Brendshme u përpoqën disa herë të paraqisnin më mirë situatën duke manipuluar statistikat. Të dhënat, megjithatë, tregojnë se në pesë vitet e fundit, për aq kohë sa Hrkaloviç ka qenë në Ministrinë e Brendshme, 78 persona janë likuiduar në konfrontime kriminale dhe se vetëm pesë raste janë zgjidhur, shkruan KRIK.

Në fund të fundit, lidhja midis mafies dhe policisë në Serbi nuk është asgjë e re, ajo lidhje u krijua në vitet 1990 dhe nuk është shkëputur plotësisht deri më sot. Vetëm klanet mafioze dhe zyrtarët e policisë që janë në terren po marrin radhën.

Dje, Blic publikoi gjithashtu një fotografi të rrjetit të dyshuar kriminal të organizuar nga Hrkaloviq në strukturat e sigurisë.

“Grupi Mangusta u formua për të monitoruar anëtarët e dy klaneve më të fuqishme mafioze në Serbi në atë kohë – Skaljarski dhe Kavaçki. Me rekomandimin e Dejan Milenkoviq – Bagzi, atëherë shef i Shërbimit të Metodave të Hetimit Special (SSIM) të Drejtorisë së Policisë Kriminale , Coka Damjanoviq u soll në polici”, thekson Blic.

Një burim i Blic thotë se besohet se një grup i bashkëpunëtorëve më të afërt të Dijana Hrkaloviq në Ministrinë e Brendshme Serbe e përdorën grupin e punës Mangusta për të organizuar përgjimin e presidentit Vuçiç.

A është vëllai i Vuçiç i lidhur me mafian?

The woman who can end Vucic's political career knows everything about the

Pse Presidenti i Serbisë do të merrej me mbrojtjen publike të një tregtari të dyshuar?

Sepse kishte indikacione në publik se Koluvija ishte e lidhur me Andrej Vuçiçin, vëllain e presidentit serb.

Ndërkohë, ministri aktual i Policisë, Aleksandar Vulin, iu bashkua mbrojtjes së Koluvija dhe vendosi të shpallte çështjen Jovanjica pothuajse të manipuluar, të gjitha me qëllim që në fund të jepte dorëheqjen Aleksandër Vuçiç.

“Pjesë të MPB-së ishin gati të merrnin pjesë në aksione që janë të papajtueshme me policët, të cilët ishin gati për gjithçka që po ndodhte rreth Jovanjicës – që presidenti Vuçiç të shihte vëllain e tij në burg dhe të jepte dorëheqjen”, tha Vulin për Pink TV, ku në mënyrë indirekte akuzoi Dijana Hrkaloviqin duke ia paketuar akuzën se ajo mori pjesë në të.

Ministri aktual i Mbrojtjes, Stefanoviq, po përpiqet të lajë veten nga akuzat në publik dhe ofron të shkojë për një poligraf. Vuçiç ende e mban atë në postin e ministrit, edhe pse është e qartë se ai ka humbur besimin e tij d

he se Vulin ka marrë pozitën e preferuar.

Dijana Hrkaloviç di shumë

The woman who can end Vucic's political career knows everything about the

Although tabloids chanted her name for months, Hrkalovic was arrested only on Friday, just as Jovanjica's case was heating up again. And now Jovanjica has fallen into the background again, and the public in Serbia is trying to focus on treating the erotic photos of the former MIA official, which "accidentally" just went public.

Given the positions she held and the people she worked with, it is hard to believe that the ambitious Dijana Hrkalovic is innocent throughout history.

But it is even harder to believe that Aleksandar Vucic, his closest and most controversial brother, is spotless. It will be especially interesting if Hrkalovic decides to talk about everything she knows to save her skin. This could indeed be an introduction to the end of Vucic.

* Article Express