Qyteti

Veliaj lists the work done by the Municipality of Tirana this year: "The first time that 14 schools were opened within a year"

Veliaj lists the work done by the Municipality of Tirana this year: "The

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj in today's meeting of the Municipal Council listed a series of works performed by the Municipality of Tirana throughout 2021.

From the forgiveness of fines for the families affected by the November earthquake, to the not easy decisions in the field of public transport and the new schools that were opened this semester in Tirana, the mayor listed the affairs of the Municipality this year, as follows:

"Some of the important draft decisions we have passed are:

We have forgiven all administrative measures of a punitive nature imposed on families affected by natural disasters. There are a total of 988 fines, which have become null.

We eased the fiscal burden by creating fiscal incentives for businesses as part of measures to address the consequences of Covid-19 infection.

We excluded from the payment of the obligation to occupy the public space for the period April - September 2021, for small business.

Postponed the deadline for payment of local taxes and fees for all entities, until May 20, 2021.

Revitalization of the Pyramid of Tirana, which will be the largest technology center in the Region.

Construction of UT Campus, for the construction of the University of Arts as well as the construction of the Police Academy.

I also recall that we took a difficult decision in the field of public transport, revoked the license to operate urban transport to an operator that operated in a truncated manner and to the detriment of citizens, and replaced it with hybrid buses and modern standards.

I can not leave without mentioning one of the biggest investments in Tirana: The construction of schools! We have already opened 14 schools and educational institutions in Tirana.

“Agron Hysenlliu” në Pezë të Vogël, shkolla “Feti Fanaj”në Mangull, “Lagush Poradeci” në Kombinat, “Qazim Turdiu” në Njësinë 9, “Vaçe Zela” në Don Bosko, “Kristo Frashëri” në Don Bosko, “Myrvete Peza” në Pezë Helmës, “Hasan Vogli” në Njësinë 9, “Murat Toptani” në Selitë, Kopshti “Bletëza Maja” në Fikas, Kopshti “Sunny Hill” me qeverinë e Katarit dhe fondacionin e Dua Lipës në Bllok, në njësinë 5, shkolla ‘’John Kennedy’’ dhe ‘’Nënë Tereza’’ gjithashtu, që do hapen në Janar në semestrin e dytë për efekt të mos transferimit të nxënësve. Ndërkohë që ka filluar shkolla e re në Qesarakw, që përfaqëson komunitetin e Dajtit dhe të Freskut. Është nw ndërtim shkolla ‘’Bashkim Fino’’ dhe ‘’Andrea Stefani’’, njëra është në njësinë 2 tek Oxhaku, shkolla tjetër është tek rrethrrotullimi i ‘Shqiponjës’. Kemi përuruar 14 shkolla në një vit. Po kaq do të kemi edhe vitin tjetër, të cilat janë në proces”.

Tiranapost.al