Qyteti

All mayors of municipalities and municipalities in the region gathered in Tirana tonight

All mayors of municipalities and municipalities in the region gathered in Tirana

On the occasion of the November holidays, Tirana brought together the mayors of Albanian municipalities and municipalities in the region at the Brigade Palace.

In his welcoming speech, the Mayor of Tirana Erion Veliaj said that the Union started a few years ago as a modest idea and has now turned into an extraordinary organization that aims to remove barriers. "We do not conspire against the great Albania, we do not make conspiracy theories. We don't fantasize about things that today in the new world order might be unrealizable, but for us to function for the benefit of our citizens, how can we clean cities better, how can mobility work better, how can they be the most diverse municipal councils, how can we have more young representatives, how can we be more hospitable with our modest budgets, no one is stopping us from doing this.

The Head of the Municipality underlined that this year finds Tirana as the European Capital of Youth, while the following year it will be the European City of Sports. "I am glad that we close this year when Tirana is the "European Youth Capital". And we start a year where Tirana will be the "European City of Sports". Even what Ismail Qemali said, regardless of where we are and regardless of which territories we live in, we have Europe "at the roots of our hearts". That's why I'm glad that Tirana today is the capital of many European activities", he emphasized.

Veliaj shprehu besimin se dhe Samiti i 6 dhjetorit që do të mbahet në Tiranë, do të jetë një histori suksesi. “Më vjen mirë që në datën 6 Dhjetor një takim historik i të gjithë vendeve të Bashkimit Europian, i të gjithë qeverive të Bashkimit Europian, 27 vendet anëtare plus 6 ato të rajonit tonë në Tiranë në 6 Dhjetor do të kenë Samitin e Bashkimit Europian me vendet e Ballkanit Perëndimorë. Dhe do të hyjë në histori si hera e parë ku gjithë Europa, në vendin që ndoshta ishte historia më e vështirë për të mbijetuar, do të jetë një histori suksesi dhe me shumë shpresë anëtari i ri i Bashkimit Europian” deklaroi Veliaj.

Kryebashkiaku Veliaj vlerëosi të gjithë atyre që shërbejnë në detyra të ndryshme në mënyrë që kombi të përparojë.

Zv.kryeministri në Maqedoninë e Veriut Artan Grubi përgëzoi kryebashkiakun Veliaj për transformimet që ka pësuar Tirana duke u bërë dhe pikë lidhëse me qytetarët nga të gjitha trevat shqipfolëse.

“Nëntori na bën bashkë të gjithëve, më shumë se festat e nëntorit na bën bashkë Tirana e Erionit. Secili qytetar i Shkupit më shumë njeh projekte të Erionit se sa të bashkisë së Shkupit, njohin pazarin, bulevardin, Toptanin, të gjithë projektetet dhe besoni, ky është bashkimi, më i madh edhe më i madh se i nëntorit”, tha Grubi.

Kryebashkiaku Përparim Rama përgëzoi Bashkinë e Tiranës për inciativën e ndërmarrë për Unionin e bashkive shqiptare. “Më shumë më shtohet kënaqësia kur shoh se takimet po vijojnë me arritje të reja, të ndërkomunikimit mes të gjithë komunave shqiptare. Jemi mbledhur këtë herë në vigjilje të një date të shënuar e që është po e nëntorit të para 110 viteve. Ajo që u paralajmërua në takimin tonë të mëparshëm e që po prezantohet tashmë këtu është se tashmë është jetësuar platforma e komunikimit në kohë reale, Albanac, e para platformë rajonale që do na shërbejë si logo nën të cilën do mblidhemi në kohë reale për të shfaqur idetë, projektet dhe aktivitetet inovatore, për t’i rijetësuar ato e për të sjellë një perspektivë të re rinore në transformimin e shoqërisë shqiptare”, nënvizoi Rama.

In this ceremony, the Mayor of Pristina Përparim Rama gave the medal of appreciation to Prof. Dr. Kaliopi Naska and from the President of UBSHR Erion Veliaj for the former President of Kosovo, Atifete Jahjaga.