Qyteti

The new school "Luan Hajdaraga" opens its doors for the children of Fresk

The new school "Luan Hajdaraga" opens its doors for the children of

The new school "Luan Hajdaraga", in the area of ??Fresk, welcomed 650 students at the beginning of this school year. It is part of the bouquet of 40 new schools that have been added to Tirana in recent years, offering the best conditions for children and teaching staff, just like any other school built in the capital.

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, together with the Minister of Education, Evis Kushi and the head of the Parliamentary Group of the SP, Taulant Balla, and the deputy of the SP, Xhemal Qefalia, visited the school premises and underlined that the investment fulfills the growing demand of the community of the area to educate children near their place of residence.

The new school "Luan Hajdaraga" opens its doors for the children of

Veliaj said that this school has been a long-standing demand of residents, one of the fastest growing areas of Tirana. "Here we have done a job with a lot of love, like this beautiful day with a lot of light, just like the light we want to turn on in these classrooms and in this fantastic space, which bears the name of an honored professor, our friend and brother, Luan Hajdaraga. When we enter and leave this mahalla, together with Xhemal, we hold our heads high because we promised to build a school and we did. In a few days, we will also open another school, "Klodian Tanushi", named after an honorable officer, who lost his life in the line of duty while serving in the NATO peacekeeping mission. Meanwhile, with the reconstruction of the "February 17" school, which commemorates Kosovo's Independence Day, we create a necklace of three model schools, that finally solve the issue of two-shift education in this community. I am sure that on May 14 we will have many topics to debate, but one of the topics we will not debate is the history of two-shift classes in Tirana", he said.

The new school "Luan Hajdaraga" opens its doors for the children of

Kryebashkiaku shtoi se Tirana vazhdon e rritet mesatarisht me 30 mijë banorë çdo vit, prandaj do të ketë gjithmonë e më shumë nevoja. Për t’iu përgjigjur kësaj rritjeje, Veliaj tha se dhe Bashkia e Tiranës, së bashku me Qeverinë, po përgatit një paketë tjetër shkollash të reja. “E kuptoj që në disa periferi të Shqipërisë çështja është krejt ndryshe, duhen të mbyllen shkollat se nuk ka mjaftueshëm nxënës. Ndërkohë, Tirana vazhdon e rritet me 30 mijë banorë mesatarisht çdo vit dhe do të ketë gjithmonë e më shumë nevoja. Prandaj, po përgatisim një paketë tjetër shkollash: kemi tre shkolla që do t’i ndërtojmë në zonën e Astirit dhe në zgjatimin e ri të Lanës. Është një zonë që është transformuar jashtëzakonisht shumë, të cilën e gjetëm si një komunë të Kasharit. Shkolla në Dritas, në Zall-Herr, me taksat e Zall-Herrit do të duheshin 77 vjet që të ndërtohej, kështu që, në shumë prej këtyre periferive, siç ishte komunë zona e Kasharit, vazhdohej ende të shërbehej me ujin e pusit të hapur në ’90-ën. Sot, jo vetëm që kemi një sistem krejt tjetër uji në një Bulevard të Ri, si Bulevardi “Migjeni”, por do të kemi edhe tre shkolla të reja, dy nga ana e “Astirit” dhe një nga ana tjetër e zgjatimit të Lanës, për të zgjidhur nevojat edhe në këtë komunitet. Do të prokurojmë shkollën e re “Dritëro Agolli” te zona e Parkut Olimpik, kurse nga ana tjetër e autostradës, në kufi me Kopshtin Botanik, në tokë publike, do të kemi edhe një shkollë tjetër tre për Njësinë 13, për të kompletuar përfundimisht të gjitha nevojat që kemi. Në fund, kemi edhe dy shkolla të reja në Sauk: njëra në oborrin e stërmadh të Akademisë së Policisë - aty kemi një dakordësi për të ndërtuar një 9-vjeçare - kurse shkolla e mesme do të jetë nga ana tjetër, në zonën që njihet si spitali i Arabit, pra një ndërtesë e lënë pas dore në 30 vitet e fundit”, deklaroi ai.

Kryetari i Grupit Parlamentar të PS, Taulant Balla përgëzoi kryebashkiakun Veliaj për punën e bërë me shkollat në 4 vitet e fundit, teksa uroi që ato të dyfishohen në të ardhmen. “Falenderoj Erionin për një punë, që nuk gjej fjalë ta shpreh vlerësimin! Nuk gjen një qytet si Tirana ku të jetë ndërtuar një shkollë në muaj, 12 shkolla në vit, dhe fiks 40 shkolla në këto 4 vite. Jam shumë i sigurtë se në vijim do ta rrisësh edhe më shumë cilësinë se kaq”, tha ai.

The Minister of Education and Sports, Evis Kushi, underlined that the 12 new schools opened this year in Tirana meet the standards set by the Government for educational institutions: "For every Minister of Education, there is no more beautiful moment and greater pride than the moment when it opens a new school. In Tirana, we don't have just one new school, but we have a total of 12 new schools, and not just new, but many times better than the existing ones, they are schools according to the best contemporary standards", she continued.