Qyteti

Asim Vokshi school will be ready for students in the new school year

Asim Vokshi school will be ready for students in the new school year

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, inspected the works at the "Asim Vokshi" secondary school, which is being reconstructed from scratch. Veliaj described it as a difficult project, due to the fact that it is located in one of the main areas of Tirana.

Asim Vokshi school will be ready for students in the new school year

"The place is ideal despite being narrow. I know that now that there are campaign debates, they complain about the courtyard of the palaces. It is enough to go to 'Asim Vokshi' to see that the authors of the demolition of the courtyards of the palaces are not the new constructions or the towers, which have respected the distance, but all the greed and the jungle that was created in the 90s, in 3-4 administrations of those who are fighting for the yards today. It is enough to look at when these buildings of 'Asim Vokshit' were built or even the palaces that were built during the previous administration, which did not even respect the distances. If you look at what was built with order and what was built with aesthetics, it belongs to the administration of Edi Rama and our administration. What has been built in Rumbala, these are the ones who shout about the courtyards of the palaces, they have their signature", said Veliaj.

Kreu i Bashkisë tha se “Asim Vokshi” është një nga 7 shkollat e lotit të fundit, duke e çuar në 50 numrin total të shkollave të rindërtuara në Tiranë.

“7 shkolla janë marrë përsipër nga PNUD dhe BE, si pjesë e projektit të rindërtimit pas tërmetit, duke e çuar në 50 numrin total të shkollave, të rindërtuara në Tiranë. Kjo shkollë vërtet duket sikur është ndërtesa ekzistuese, por në 70% të saj është komplet e re. Do të thotë që kolonat janë përforcuar. Potenciali i shkollës ‘Asim Vokshi’ është i jashtëzakonshëm. 750 talente që i shtohen ekonomisë së Tiranës me këtë shkollë, janë të pazëvendësueshëm. Sot ka shumë hotele që po marrin staf nga Turqia, nga Filipinet, nga India, ndërkohë që këtu kemi burimin kryesor të stafeve dhe talenteve për turizmin, për legjislacionin e BE dhe për ata që do jenë menaxherë të këtyre hapësirave hoteliere. Për Njësinë 2 kjo shkollë është një bizhu. Mund të themi që “Rruga e Elbasanit”, që është rruga kryesore e Njësisë 2, sot është stolisur si një varg me këto perlat e arsimit. Me të mbaruar me stolitë në anën e majtë, do kalojmë me stolitë në anën e djathtë. Do duhet që rektoratit dhe dekanëve të këtyre fakulteteve t’u japim një dorë”, tha Veliaj.

Për emrat e shkollave dhe rrugëve, Veliaj komentoi deklaratat e opozitës kur tha se nuk kanë asnjë ide zhvillimi për Tiranën dhe merren me gjëra të kota, për të kapur një votë këtu apo një votë atje.

“Për të gjithë ata që më kanë pyetur këto kohë a do ndërrohen emrat ‘Asim Vokshi’ apo ‘Avni Rustemi’ kam një përgjigje: është shterpërsia e atyre që nuk kanë asnjë ide për Tiranën, që në vitin 2023 diskutojnë për ndërrimin e emrave të partizanëve dhe heronjve apo të rilindasve. Do të thotë se nuk kanë asnjë ide tjetër për zhvillim dhe të gjithë retorikën e kanë vetëm në këtë turbofolkun e emrave për të kapur një votë këtu, një votë atje. Gjykoj që është e gabuar që në 2023-in të futemi në këtë debat dhe të diskutojmë gjëra që historia i ka ndarë njëherë e mirë. Kush ishte në anën e duhur të historisë, kush ishte anti-fashist, ku ishte kontributi i secilit edhe për Rilindjen, edhe për pjesën pas Pavarësisë, edhe për Çlirimin, edhe për shtet-formimin. Ndaj, këto i konsideroj muhabete të lodhura dhe të një kohe të vjeter, që nuk vjen më në Tiranë. Jo vetëm do gëzojmë shkollën ‘Asim Vokshi’, por do kemi edhe një emër të nderuar që vërtet i ka dhënë Tiranës kaq shumë talente dhe kaq shumë dashuri”, tha Veliaj.