Qyteti

The 1 millionth tree is planted in Tirana, Veliaj: We are halfway to the mission, to reach 2 million trees in 2030

The 1 millionth tree is planted in Tirana, Veliaj: We are halfway to the

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj and a group of children planted the millionth tree in the Artificial Lake Park. An important event for the city, but especially for the ambition of the Municipality of Tirana to plant 2 million trees by 2030.

Veliaj was very enthusiastic about this achievement, but added that the mission continues. "We have counted every tree planted. I don't know if you remember, who was in Tirana 7-8 years ago, this space was all a big landfill, where plastic was burned. There were 100 unauthorized structures here alone, and today the area of ​​the Lake Park has doubled. It is enough to look at the trees that have opened the first buds, to understand that that battle and sacrifice was worth it. In 2015, we said that we would plant 2 million trees by 2030, and we are only halfway through this extraordinary mission," said Veliaj.

The mayor said that today we have 84 playgrounds, in each of Tirana's neighborhoods, and a large part of the planting was done there. He also gave another piece of news, that of the opening next month of Farka Park.

“Sot mund të themi se Tiranës do t’i japim një mushkëri të dytë. Muajin tjetër do të hapim zyrtarisht Parkun e Liqenit të Farkës. Është më i madh, ka një pistë më të gjatë dhe do të shërbejë si një valvul shkarkimi edhe për Liqenin e Tiranës, që mbingarkohet disa herë. Për të gjithë zonën e Njësisë 1, Njësisë 2, zonën e Farkës dhe Dajtit, Parku i ri i Farkës do të jetë një valvul shkarkimi dhe më në fund Tirana do i ketë të dyja pulmonet”, u shpreh ai.

Veliaj tha se kur është fjala për pemët, politika nuk duhet të ndërhyjë. “Mezi e pres atë ditë kur në Shqipëri të mos politizojmë pemët. Nëse dikujt nuk i pëlqen, le të mbjellë më shumë, siç themi ne - “Zoti ia shtoftë inatin”. Nëse s’je dakord me një milion pemë, merre ti lopatën edhe mbill, po nuk duhet të mbjellësh urrejtje, nuk duhet të mbjellësh sherr, nuk duhet të mbjellësh përçarje. Ndaj, unë besoj më mirë mbjellim pemë dhe dashuri, duke u abonuar në një politikë të re të mënyrës se si qyteti ecën përpara, ku secili jep shembullin e tij, se sa duke vazhduar avazin e vjetër shaj e përça. Politika ‘përça e sundo’ nuk funksionon më. Sot politika, jo ajo e partive, por politika e qytetit, duhet të jetë bashko, bashkëpuno, afroi njerëzit, lër një shenjë dhe kur secili mund të thotë kam një kontribut te ky 1 milionësh, atëherë secili e ka kryer misionin e tij si kryeqytetas”, deklaroi kryebashkiaku.