Qyteti

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

The Municipal Council of Tirana approved a few days ago the naming of 4 new streets in the capital with the names of the martyrs Fatos Xhani, Kastriot Feska, Saimir Duçkollari and Altin Dizdari who lost their lives in 2009 in the action to capture Dritan Dajti.

Today, on the 109th anniversary of the establishment of the State Police, the Mayor of Tirana, Erion Veliaj received in a meeting their family members, symbolically handing them a plaque with the name of the new streets. Veliaj said that Tirana and all of Albania is an even safer place thanks to the contribution of those who gave their lives for the implementation of the law.

"A day of gratitude for those who serve today in police uniform, for those who have served and especially for those who have fallen in the line of duty. If many of us give energy and time, some have given their lives for this mission. For the four martyrs of August 7, 2009, this city has reserved a special respect to immortalize them in street names, at a crossroads in Administrative Unit number 1. Four heroes who in the morning kissed their wives and children to go to work and never returned, in a battle with crime and a battle with an Albania that we more and more want to leave behind, for an Albania that grows more and more secure, thanks to their contribution, and thanks to those who gave their lives ", Said Veliaj.

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

Ai u shpreh se një dëshmor i Atdheut nuk do të jetë asnjëherë një statistikë dhe siguroi për mbështetje e përkrahje familjarët e dëshmorëve të atdheut.

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

“Për ne këtu në Tiranë, një dëshmor i Atdheut nuk është statistikë, është një hero. Një hero për ata që ishin gjallë, për ata që i mbajnë mend, por edhe një hero për ata që kanë lindur pas 2009-ës, për të kuptuar që në emrat e këtij qyteti, në emrat e rrugëve dhe të shkollave, vëmë njerëz që na bëjnë të ndihemi krenarë. Mezi pres edhe propozimet për Këshillin Bashkiak, që edhe ne të bëjmë tonën kur vjen puna per disa lehtësira, siç mund të jetë strehimi dhe punësimi, sidomos për familjet e atyre që janë dëshmorë të atdheut”, tha Veliaj.

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

Ai nënvizoi se Tirana është një nga qytetet më të sigurta në Europë, çka tregohet qartë dhe në rritjen e vlerës së pronës së qytetarëve.

Veliaj shtoi se do të jetë avokat i të mirës së përbashkët. “Ky është një qytet më 1 milion banorë, do duhet të bashkëjetojmë. Nëse njerëzit do duhen të shkojnë në punë paradite, nëse fëmijët do duhet të shkojnë në shkollë, kamionët, betonieret dhe hekuri mund të punojnë edhe natën. Çdo ditë marrim vendime që ndoshta një shumicë e heshtur mezi i pret, por ndoshta një pakicë që mund të ketë media, që mund të këtë para, që mund të ketë akses në politikë, mundohet t’i zmbrapsë. Për sa kohë që i shërbejmë shumicës duhet të kemi ndërgjegje të pastër për vendimet e vështira që marrim për të ecur përpara, për të çuar këtë qytet sa më lart”, theksoi Veliaj.

Zëvendësdrejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Albert Dervishaj, vlerësoi për bashkëpunimin Bashkinë e Tiranës dhe kryebashkiakun Veliaj për mbështetjen e vazhdueshme.

Four streets in Tirana are named after four martyrs of the State Police

"We thank the Municipal Council, you personally for the first decision you took in naming the streets of the city of Tirana, the capital of Albania, for the Martyrs of the Fatherland. This shows the sensitivity that not only the local government, not only the mayors, have in this regard, but also the appreciation they have for the fallen police officers. " said Dervishaj.

The Municipal Council estimated that the mission of the 4 martyrs will be remembered forever as an example of courage and will, to the point of self-sacrifice for the common good and for a high ideal, such as the fight against crime and evil.