Qyteti

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an opportunity to promote the University of Tirana

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an

The 65th anniversary of the University of Tirana was conceived in a sports competition between the volleyball and basketball teams of 6 faculties. The 65 Years UT Sports Cup started today at the "Asllan Rusi" Sports Palace in Tirana, where the Mayor of Tirana, Erion Veliaj and the Minister of Education, Evis Kushi were present. Mayor Veliaj, who congratulated the students, as well as lecturers and deans on the University's 65th anniversary, said that even today, after 30 years of flourishing private universities, the University of Tirana continues to hold the baton as the best in Albania.

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an

"Michael Jordan said: "a good player can win one game, but it takes a good team to win the whole championship". This applies not only to sports. The same thing happens for the university. It's a team. Professor Tani and the entire university are the UT team. Even though private universities have been allowed for 30 years, in all countries they ask: - In the private sector, or in the state?" - giving importance to the public university. And you say, "definitely in the state!" Then there is the second question: - "At the University of Tirana, or any other?" The correct answer is, the University of Tirana! Even our city is young, only 102 years as the capital. Even the university is young, 65 years is nothing. We need to plan today how Tirana will be tomorrow. Just as we are building a team in sports,

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an

Për këtë të fundit kreu i Bashkisë tha se mundësia më e mirë është titulli i Tiranës që vitin e ardhshëm do jetë Qyteti Europian i Sportit.

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an

“Këtë vit, Tirana ishte Kryeqyteti Europian i Rinisë. Duke filluar nga java tjetër, ne do fillojmë të kalojmë stafetën tek qyteti i radhës dhe lajmi i mirë është që nuk do ndalojnë këtu aktivitetet, sepse vitin tjetër Tirana do jetë Qyteti Europian i Sportit, kështu që duam që UT-ja të jetë epiqendra e të gjithë aktiviteteve sportive. Të jetë vendi ku organizojmë kampionate, të jetë vendi ku organizojmë gara të ndryshme e ta përdorim vitin kur jemi Qyteti Europian i Sportit edhe si një marketing i jashtëzakonshëm për UT-në, për t’iu treguar të gjithëve që është universiteti, jo vetëm më i madh, jo vetëm më i vjetër, por edhe më i mirë në Republikën e Shqipërisë, universiteti ynë, Universiteti i Tiranës. Gëzuar të gjithëve! Ju uroj shumë sukses! Fitoftë më i miri, por mbi të gjitha u lartësoftë emri, dija dhe suksesi i Universitetit të Tiranës! Edhe 165 të tjera,” e mbylli Veliaj fjalën e tij.

The 65th anniversary of UT, Veliaj: The year as the European City of Sport, an