Politikë

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence! Meta, Basha, Bushati, Xhaçka etc.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

With cameras and a music audio where conversations are avoided, even if it is courteous for the public, the American ambassador, Yuri Kim, has posted a reception with all the former Albanian Foreign Ministers over the years.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

The first to appear is Ilir Meta, as he meets the American ambassador with a smile, the relations between the two have known extreme curves, but the last weeks seem to be in good days.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

Lulzim Basha was also waiting. There has always been a good relationship between him and Yuri Kim. The latter has supported Basha unsparingly for his success, despite the political fate, which, in the end, time shows that the Americans can do, but the Albanians.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

Ditmir Bushati, the longest-serving Foreign Minister in his post, but today without any duties in the SP.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

Arta Dade, the only woman foreign minister during Fatos Nano's time.

Video / Yuri Kim invites all Foreign Ministers over the years to the Residence!

Edmon Haxhinasto, Arjan Starova and others.

Në tekst Kim shkruan: Si pjesë e festimeve tona për 100-vjetorin e marrëdhënieve diplomatike midis Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë, Ambasadorja Yuri Kim pati nderin të ftojë të gjithë Ministrat e Jashtëm të Shqipërisë që prej vitit 1991, për një darkë të veçantë në Shtëpinë Ryerson. Ambasadorja Kim shprehu vlerësimin e thellë të Shteteve të Bashkuara për kontributet e dhëna nga secili prej Ministrave në zhvillimet dhe arritjet historike të Shqipërisë, përfshirë përparimin e tranzicionit nga komunizmi në demokraci, rrugëtimin e Shqipërisë në NATO dhe drejt anëtarësimit në Bashkimin Europian, kryesimin e OSBE-së dhe sigurimin e një vendi në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Mbi të gjitha, ajo falënderoi Ministrat për rolin e tyre në forcimin e marrëdhënieve midis Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë, duke kujtuar se të gjithë ata – diplomatë amerikanë dhe shqiptarë – kanë fatin që të mund të ndërtojnë mbi punën e paraardhësve dhe detyrimin për të hedhur bazat për pasardhësit e tyre. Përgëzime për miqësinë midis Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë! Gëzuar, edhe njëqind! Grupi ngriti gjithashtu edhe një dolli për të nderuar ata të cilët nuk mundën t'i bashkoheshin mbrëmjes, Muhamet Kapllani, Alfred Serreqi, Besnik Mustafaj dhe Gent Cakaj.