Politikë

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US Vice President attacks Biden administration

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US

Former Vice President of the United States of America, Mike Pence, came for a visit today to our country and made the first stop in Camp Ashraf, where the mujahideen are sheltering in our country, in Manez, Durrës. He has been received with great enthusiasm by the Iranians who for years have already been integrated into our country, following the agreement with the US on their housing.

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US

To receive the former Vice President Pence were many Albanian politicians of all political forces, such as Taulant Balla, Enkelejd Alibeaj, Monika Kryemadhi, Pandeli Majko, Belind Këlliçi, Mimi Kodheli, Emiriana Sako, as well as other MPs from all three political forces.

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US

During a long speech just in front of members of the Iranian community, Pence attacked current US President Joe Biden, who, according to him, has worked closely with Russia on Iran's nuclear program.

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US

“Administrata Biden ka bashkëpunuar ngushtësisht me Rusinë për programin nuklear të Iranit. Kjo është e pajustifikuar. Administrata amerikane po punon me shkaktarët e luftës në Ukrainë. Unë si amerikan mund të them që këto masa janë të rrezikshme. Kjo mënyrë nuk ka funksionuar kurrë. Programi nuklear do të shkaktojë shkatërrim. Marrëveshja e re do ta hapë rrugën e bombave nukleare. Marrëveshja e re do të pasurojë regjimin e korruptuar dhe do të torturojë popullin e Iranit. Besimi im në mëson se duhet të afinohemi me të mirën dhe të kundërshtojmë të keqen sot këtu si amerikanë. Ne e thërrasim administratën Biden të mbështesë rastin e lirisë. Kërkojmë të tërhiqen nga negociatat nukleare dhe të marrin një pozicion ndaj rezistencës nukleare. Nuk lejojmë regjimin e tiranëve për programet bërthamore në Iran”, u shpreh Mike Pence.

He said that this is the first time he comes to Albania.

"Thank you for such a warm welcome! It is a privilege for me and my wife to be here today in the house of Iranian freedom. We share a common issue: the liberation of the Iranian people and the birth of a democratic, free Iran with the principles of a stable democracy.

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US

This is my first visit to Albania and I will not speak on behalf of the US government. The American people are with you fighting for the freedom of Iran. I know that many Americans and American citizens have their families there while 1.5 million Americans were born in Iran, which means that America is the home of Iranians. "Many of them came and chose the United States as their country after 1989, because they knew that America is the land of freedom."

Photo / Mike Pence enthusiastically received by Iranians in Albania, former US