Politikë

Even the SP mayors in the municipality can be with the formula of co-direction, a man and a woman

Even the SP mayors in the municipality can be with the formula of co-direction,

The formula of co-leadership, a man and a woman, started by the Socialist Party initially for the management of its basic organizations, can be followed for the new leaders of this political force in the municipalities of the country.

Prime Minister Edi Rama, who today joined for the first time the process that a month ago the Socialist Party has launched in 61 municipalities of the country for the election of new mayors, stated that it has been successful where it has been applied and as such can also apply in this race.

Rama has closely followed the race in Elbasan, where Ermira Urupi, Agron Lulaj and Ardit Demiri are running to lead the Socialist Party in the next 4 years.

Even the SP mayors in the municipality can be with the formula of co-direction,

Exchanging jokes with Damian Gjiknur, who said that "the chairman of the party should be the father of the house where the Socialists will knock", Rama referred to the female candidate for the Socialist Party in Elbasan.

"When he talked about a father, I saw Ermira who is a candidate there and I think it needs to be clarified that we have in this process girls and boys, women and men, and not only that, but we have agreed that wherever we we have quality candidates who deserve support to contribute to the party, who are both men and women, or girls and boys, then we will have co-leadership of the party, as we have done at the organizational level. So Ermira can not become the father of the Damian Party, but if her appearance will be appropriate, she will be president, but if Ermira and one of the friends who are there will perform convincingly, then in Elbasan we will have co-direction of PS.

Even the SP mayors in the municipality can be with the formula of co-direction,

Rama tha se ky proces synon t’i japë një shtysë të re drejtimit të Partisë Socialiste në të gjithë territorin.

“Dua vetëm të shfrytëzoj këtë rast për tu thënë të gjithë atyre që presin që të kenë prezantimet e ballafaqimet e tyre të përgatiten sa më mirë e sa më seriozisht se kjo është një garë e hapur dhe nga ana tjetër të gjithë bashkësitë e PS në cdo degë të bëjnë sa më shumë propozime në mënyrë që dhe zgjedhja të jetë sa më e gjërë. Jam shumë i inkurajuar nga sa kam parë deri tani, por në distanë, ndërkohë që sot jam këtu për ta ndjekur nga afër këtë proces dhe më vjen mirë që na jepet mundësia të jemi të përfshirë në një proces si ky, që synon t’i japë një shtysë të re drejtimit të Partisë Socialiste në të gjithë territorin; synon që të ripërtërijë edhe njëherë sic kemi bërë në të shkuarën, por me një mekanziëm të ri strukturën e PS në tërësi; synon t’i hapë rrugë më pas procesit të përzgjedhjes së kryetarëve të partisë në të gjitha njësitë bashkiake, në të njëjtën mënyrë, por edhe me ndihmën e koordinimin së bashku me kryetarët e rinj që do zgjidhen për cdo bashki,” deklaroi ai.